Još osam koraka do konačnog cilja

Košarkaši Radničkog uspešno su okončali prvu fazu takmičenja u Drugoj muškoj ligi Srbije i na dobrom su putu da ostvare svoj pre početka sezone proklamovani cilj, a to je plasman u Košarkašku ligu Srbije. Prvo mesto u A grupi, kao i pol pozicija u nastupajućem plej-ofu, daju za pravo Kragujevčanima da se nadaju najboljem mogućem raspletu sezone i povratku u najviši rang takmičenja.

Uprkos brojnim pehovima sa povredama koji su ih pratili tokom regularnog dela sezone, izabranici trenera Stevana Mijovića uspeli su da završe takmičenje u A grupi Druge muške lige Srbije na prvoj poziciji sa skorom od jedanaest pobeda i svega tri poraza, pri čemu samo jedan prenose u predstojeći plej-of.

Svakako da imamo dosta razloga za zadovoljstvo nakon prvog dela sezone. Završili smo regularni deo takmičenja na prvoj poziciji i u plej-of preneli samo jedan poraz. Bilo je, svakako, određenih oscilacija u našoj igri, koje su prvenstveno posledica problema sa povredama koje nas nisu mimoišle u ovom delu takmičenja, ali smo i pored toga uspeli da ostanemo na pravom kursu. Verujem da ćemo ovaj visok nivo igara i rezultata održati i u predstojećem plej-ofu, ocenjuje kapiten Radničkog Marko Đerasimović.

Na putu ka željenom odredištu košarkaše Radničkog očekuje još osam prepreka. Kragujevčani će u duelima sa četiri najbolje plasirane ekipe iz B grupe, Borcem iz Zemuna, Pirotom, Slodesom i Radnikom iz Surdulice pokušati da osiguraju jedno od prva dva mesta na konačnoj tabeli, koja vode u viši rang takmičenja.

Pred nama je ključni period sezone i osam teških utakmica sa najboljim ekipama iz B grupe. Izvesno je da će nam glavni rivali u borbi za plasman u KLS biti somborski Džoker, koga smo pobedili u oba međusobna duela ove sezone, i Borac iz Zemuna, sa kojim tek treba da odmerimo snage u plej-ofu. U svakom slučaju, spremni smo za predstojeća iskušenja i verujemo u ostvarenje zacrtanog cilja, naglašava najiskusniji igrač u taboru kragujevačkog tima ove sezone.

Dobra vest je da se zdravstveni bilten ekipe iz srca Šumadije polako popravlja, pa će trener Stevan Mijović u završnoj borbi za plasman u KLS moći da računa na sve raspoložive snage.

Situacija sa povređenim igračima je dosta bolja u odnosu na prethodni period. Milić Blagojević, koji je propustio veći deo sezone zbog povrede, polako se oporavlja i očekujemo njegov skoriji povratak na teren. Još par igrača ima problema sa nekim sitnim povredama, ali verujem da će sve to ubrzo biti sanirano i da ćemo početak plej-ofa dočekati u punom sastavu, dodaje Đerasimović.

Kragujevčani nadmetanje u plej-ofu započinju 4/5. februara, kada će u svom SBB Jezeru ugostiti beogradski Slodes, dok ih sedam dana kasnije očekuje gostovanje najbolje plasiranoj ekipi B grupe Borcu iz Zemuna.

RASPORED UTAKMICA KK RADNIČKI U PLEJ-OFU:

1. kolo(4/5. februar):RADNIČKI– Slodes
2. kolo(11/12. februar): Borac Zemun –RADNIČKI
3. kolo
(25/26. februar): RADNIČKI– Pirot
4. kolo(4/5. mart): Radnik – RADNIČKI
5. kolo
(11/12. mart): Slodes  – RADNIČKI
6. kolo
(18/19. mart):RADNIČKI– Borac Zemun
7. kolo(26/26. mart): Pirot – RADNIČKI
8. kolo
(1/2. april):RADNIČKI– Radnik

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar