Još jedna gorka pilula za “crvene”

I sa drugog uzastopnog gostovanja u Prvoj ligi Srbije ove sedmice, fudbaleri Radničkog 1923 vraćaju se pognutih glava. Ovoga puta Kragujevčanima je meru uzela odlična ekipa OFK Žarkova, koja je slavila sa 2:0 (0:0).

Nisu učenici Aleksandra Linte uspeli da se trgnu nakon neuspeha na gostovanju u Vranju pre par dana. Ponovo su “crveni” odigrali ispod svakog očekivanja i upisali treći poraz u poslednja četiri kola.
Strateg kragujevačkog prvoligaša Aleksandar Linta odlučio je da se vrati formaciji sa tri igrača u poslednjoj liniji, pa je tako Uroš Aleksijević prekomandovan na mesto štopera, dok su nešto veću slobodu po bokovima dobili mladi Mateja Dukić i Radovan Avram. Uroš Vidović je “uskočio” u startnu postavu umesto suspendovanog Vladimira Ćirovića, dok je mesto najisturenijeg igrača u kragujevačkom timu ponovo zauzeo Miloš Zukanović.

Prvo poluvreme proteklo je uglavnom u taktičkom nadmudrivanju između dva kaznena prostora, uz tek sporadične pokušaje igrača oba tima.
Domaći su prvi zapretili preko Ilića u 2. minutu, čiji je udarac sa dvadesetak metara završio iznad gola.

U 30. minutu zapretio je i najbolji strelac OFK Žarkova ove sezone, stameni Nikola Dišić, udarcem sa ivice šesnaesterca, ali je golman kragujevačkog prvoligaša Ognjen Lukić bio oprezan. Pokušao je potom nekadašnji napadač kragujevačkog prvoligaša Nenad Radonjić glavom posle kornera, ali nije bio dovoljno precizan.
Isti igrač se našao u prilici i par minuta kasnije, kada je šutirao sa nekih desetak metara iskosa sa leve strane, ali je Lukić uz izvesne probleme na kraju uspeo da prigrli loptu.

Iz slične pozicije, ali na suprotnoj strani terena, pokušao je Miloš Zukanović da dovede “crvene” u vođstvo u 35. minutu, ali se tom prilikom istakao čuvar mreže ekipe Žarkova Rastko Šuljagić. Bila je to ujedno i najbolja prilika za kragujevački sastav na ovoj utakmici.
Do odlaska na odmor, svoj udarac sa distance oprobao je Radovan Avram, ali je lopta prohujala iznad prečke.

Igrao se šesti minut nastavka utakmice kada su fudbaleri Žarkova stigli do početne prednosti. Nakon udarca iz ugla, Delević je iskoristio uspavanost odbrane Radničkog 1923 i spretnom reakcijom na drugoj stativi doveo svoj tim u vođstvo.
Ovaj pogodak dodatno je dezorijentisao Kragujevčane, koji od ovog šoka nisu uspeli da se oporave do kraja utakmice. Pokušao je Aleksandar Linta sa par izmena da trgne svoju ekipu iz letargije, ali uzalud.
Domaći su u 82. minutu stigli do drugog pogotka i razrešili sve dileme po pitanju pobednika ovog susreta. Bila je to munjevita akcija Žarkovčana po levoj strani, Gojkov je lepo prevario Aleksijevića, a onda poslao loptu na drugu stativu ka Stevanoviću, kome nije bilo teško da je iz neposredne blizine samo prosledi u mrežu za konačnih 2:0.

“Crveni” se i dalje nalaze na čelu tabele sa tri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Kabel.
Priliku da konačno isplivaju iz ove rezultatske krize fudbaleri Radničkog 1923 imaće naredne subote u duelu sa čačanskim Borcem na svom “Čika Dači”.

OFK ŽARKOVO – RADNIČKI 1923 2:0 (0:0)

BEOGRAD
Stadion: OFK Žarkovo.
Igrano bez prisustva publike.
Sudija: Dušan Miladinović (Niš).
Pomoćnici: Ivan Blagojević (Paraćin), Nikola Antić (Niš).
Strelci: Delević u 51. i Stevanović u 82. minutu za OFK Žarkovo.
Žuti kartoni: Karišić, Stevanović (OFK Žarkovo), Zukanović (Radnički 1923).

OFK ŽARKOVO: Šuljagić (od 79. Opačić), Delević, Ilić, Karišić, Dišić, Radonjić (od 76. Stevanović), Ignjatović, Kiso, Gojkov, Obrenović, Ilić (od 62. Jovanović).

RADNIČKI 1923: Lukić, Aleksijević, M. Vidović, Filipović, Avram (od 55. Varjačić), Dukić (od 55. Vićentijević), U. Vidović (od 84. Tomić), Kovačević, Mirić, Ilić (od 80. Ristović), Zukanović (od 80. Nikodijević).

Post Author: Milan

Ostavi komentar