Izbori prošli – Čika Dača ipak sa smanjenim kapacitetom u odnosu na obećani projekat

I dok fudbaleri Radničkog 1923 igraju jednu od najboljih sezona u klupskoj istoriji, navijači crvenih, ali i svi stanovnici Kragujevca sa nestrpljenjem čekaju najavljenu gradnju novog stadiona. Kada će to da se desi niko sa sigurnošću ne može da kaže, a u međuvremenu najavljeno je ponovo raspisivanje tendera.

Kako MaxBet sport nezvanično saznaje, novi “Čika Dača” neće imati kapacitet za oko 20.000 gledalaca, već skoro upola manje. Preciznije, imaće stadion maksimalno za 12.000 sedećih mesta. Trenutno se radi izmena projektno-tehničke dokumentacije kojom će da bude smanjen kapacitet. Posle toga očekuje se novo raspisivanje tendera za izgradnju objekta, a prema najavama, to bi trebalo da se dogodi do kraja aprila.

Investitor izgradnje stadiona je grad Kragujevac, a finansijer Ministarstvo za javna ulaganja, koje je krajem prethodne godine i obustavilo tender za usluge izrade projekta za izvođenje radova. Razlog je taj što su sve dostavljene ponude prevazilazile iznos procenjene vrednosti javne nabavke i raspoloživih sredstava.

Prvobitnim projektom bio je predviđen novi stadion u skladu sa UEFA Pravilnikom o stadionskoj infrastrukturi za sportske objekte Kategorije 4, sa kapacitetom za 19.950 gledalaca. Istim projektom predviđena je izgradnja reflektora, krova za sve četiri tribine, nekoliko pomoćnih terena i pratećih objekata. Takođe, predviđeno je da izvršenje ugovorne obaveze ne može da bude duže od 1280 kalendarskih dana, odnosno tri i po godine.

Izgradnja novog stadiona na mestu sadašnjeg u Kragujevcu najavljena je još pre četiri godine.

Izvor: MaxBet Sport

Post Author: Milan

Ostavi komentar