Iskusni Mitrović pojačao poslednju liniju kragujevačkog superligaša

Kragujevački superligaš jači je za Milana Mitrovića (34), iskusnog defanzivca, koji je najveći deo svoje karijere proveo u inostranstvu. On stiže kao zamena za Dušana Cvetinovića, koji se neposredno po završetku jesenjeg dela sezone preselio u ekipu TSC-a iz Bačke Topole.

Stasiti Prokupčanin je fudbalski stasavao u ekipi Zemuna, zatim je dve sezone igrao u Radu, da bi se 2013. godine prvi put otisnuo izvan granica Srbije. Četiri sezone Mitrović je bio član turskog Mersina, a zatim se 2017. godine vratio u Srbiju, gde je potpisao ugovor sa beogradskim Partizanom. Nakon jedne odigrane sezone u crno-belom dresu, snažni štoper se ponovo obreo u Turskoj, ovoga puta u ekipi Adane. Poslednji angažman pre dolaska u redove šumadijskog superligaša Mitrović je imao u estonskoj Levadiji.

Zanimljivo da je Mitrović pre godinu i po dana prošao deo priprema sa kragujevačkim timom, ali tada nije došlo do dogovora o saradnji.

– Posle dužeg igranja u inostranstvu vraćam se u srpski fudbal. S obzirom da sam već zašao u ozbiljne igračke godine, bio mi je potreban jedan novi izazov, nešto što bi me posebno motivisalo, a ponuda Radničkog se nekako najbolje uklopila u tu neku moju željenu projekciju. Radnički ove sezone igra jako dobro, ima visoke ambicije u nastavku prvenstva, što me je, naravno uz fenomenalne navijače, prvenstveno i privuklo da dođem u klub. Naš cilj se zna, a to je plasman među prvih osam ekipa na tabeli, i ja čvrsto verujem da ćemo ga svi zajedno ostvariti – izjavio je novi štoper “crvenih”.

Angažovanjem Milana Mitrovića Kragujevčani su dobili preko potrebno pojačanje u zadnjoj liniji i igrača sa ogromnim iskustvom, koji će doneti jedan dodatni kvalitet ekipi trenera Dejana Joksimovića.

– Moram istaći da je borba za Mitrovićev potpis bila žestoka, s obzirom da su za njega interesovanje pokazali mnogi klubovi sa daleko većim platežnim mogućnostima u odnosu na nas. Drago mi je što je on prepoznao ovu zdravu sportsku priču koju mi ovde pravimo i odlučio se da prihvati našu ponudu. Mislim da će biti prava zamena za Dušana Cvetinovića i da će doneti dodatni kvalitet našoj poslednjoj liniji – smatra Slavko Perović, sportski direktor kluba sa “Čika Dače”.

Perović ne isključuje mogućnost dovođenja još jednog igrača do polaska za Antaliju, gde će “crveni” obaviti glavni deo priprema za prolećni deo prvenstva.

– Plan je da do odlaska u Antaliju angažujemo još jednog igrača ofanzivnog profila, koji bi trebao da nadomesti odlazak kapitena Nemanje Tomić. Gledamo da to bude neka mlađa opcija, odnosno igrač koji u ovom trenutku možda neće biti nosilac igre, ali koji će nam omogućiti dodatnu širinu u rosteru – otkriva Perović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar