I Mandarić želi jači Radnički 1923

Uoči početka utakmice između Radničkog 1923 i Novog Pazara, u klupskim prostorijama kragujevačkog kluba pojavio se američki biznismen srpskog porekla, Milan Mandarić, u društvu svog prvog saradnika Ranka Lončara.

Poznati fudbalski globtroter, nekadašnji vlasnik Lestera, Šefild Vensdeja, Portsmuta, Nice, Šarlroa, Olimpije iz LJubljane, već se drugi put u kratkom vremenskom intervalu našao u prilici da bude u kontaktu sa čelnicima Radničkog 1923, pošto se sa njima sastao i neposredno pred utakmicu šesnaestine finala Kupa Srbije sa beogradskim BASK-om.

Uvaženog gosta dočekao je direktor Igor Konatar, u društvu predsednika Skupštine kluba Branka Antića i sportskog direktora Slavka Perovića.

Predusretljivi domaćini su goste upoznali sa trenutnom situacijom u klubu, vezanom pre svega za takmičarska ostvarenja, ali i sa planovima u vezi unapređenja postojeće infrastrukture.

– Izuzetno nam je drago što smo imali priliku da ugostimo jednu takvu ličnost kakva je Milan Mandarić. Godio nam je ovakav susret, imali smo dosta toga da čujemo u nekom savetodavnom delu, ali i da predočimo potencijale neke saradnje koja bi možda mogla da proistekne. Svakako da ćemo i dalje biti u kontaktu, verujem da ćemo se viđati i dalje, ima vremena i mogućnosti za konkretnije razgovore i dogovore – istakao je Igor Konatar, direktor superligaša iz šumadijske prestonice.

Uprkos brojnim obavezama i skučenom vremenu boravka u Srbiji, gospodin Mandarić je stigao da svojim prisustvom uveliča današnju utakmicu sa Novim Pazarom, čime je stavio do znanja da mu i te kako godi relacija sa klubom koji u ovoj godini obeležava stogodišnjicu postojanja.

– Zahvalan sam na divnom dočeku i gostoprimstvu, želji da se vidimo, obostrano je, puno sam čuo o vama i video vaš rad, trud sličan mome u svim klubovima. Primetno je nastojanje da se problemi rešavaju radom i timski, uz odgovornost koja se prepoznaje u vašem timu. Uz to što sam video, sigurno da želim da se na neki način pridružim svemu tome. Ubrzo me očekuje put u SAD, oko našeg Božića sam ponovo u Srbiji, pa nakon sagledavanja svojih, još uvek velikih obaveza na drugim stranama, videćemo se i nastaviti dijalog u cilju pravljenja još jačeg i večeg Radničkog – napomenuo je Mandarić u obraćanju domaćinima.

U znak sećanja na prvi dolazak na „Čika Daču“, ugledni biznismen je darivan dresom i još nekim klupskim znamenjima, a utisak je da obe strane sa nestrpljenjem očekuju sledeće viđenje.

Post Author: Milan

Ostavi komentar