Gorka pilula za Kragujevčane na gostovanju u Gornjem Milanovcu

Težak poraz pretrpeli su fudbaleri Radničkog 1923 u komšijskom derbiju sa ekipom Metalca u Gornjem Milanovcu – 1:4 (1:1). Kragujevčani su uspešno odolevali veoma motivisanom domaćinu sve do 71. minuta i nesrećnog autogola Alekse Damjanca, koji je bio uvod u rezultatsku katastrofu “crvenih”, za koju se pobrinuo rezervista u redovima Metalca Nikola Furtula, sa dva ekspresna pogotka u sudijskoj nadoknadi vremena.

Kragujevački superligaš je u Gornji Milanovac doputovao oslabljen neigranjem iskusnog Marka Mirića, koji se povredio na prethodnoj utakmici sa Novim Pazarom na “Čika Dači”. To je u samom startu predstavljalo ogroman hendikep za “crvene”, s obzirom da je upravo Mirić bio igrač koji je Kragujevčanima donosio prevagu na nekim prethodnim utakmicama.

U želji da nadomesti učinak najboljeg strelca svoje ekipe, strateg Radničkog 1923 Vladimir Radenković odlučio se za prilično ofanzivnu startnu postavu, sa dvojicom klasičnih napadača, Borisavom Burmazom i Neđeljkom Kovinićem.

Na drugoj strani, ekipa Metalca je nakon prilično mršavog bodovnog skora u proteklom delu prvenstva u ovu utakmicu ušla pod imperativom pobede, koja bi joj omogućila beg iz donjeg dela tabele. To je u samom startu obećavalo jednu otvorenu, dinamičnu utakmicu, sa velikim brojem šansi i golova.

Treba reći da su fudbalerima Radničkog 1923 i na ovom gostovanju vetar u leđa davali njihovi najverniji navijači, koji nisu štedeli grla i dlanove u nastojanju da svom voljenom timu pruže podršku sa tribina.

Već u 5. minutu beležimo prvi pokušaj Kragujevčana da ugroze gol Metalaca. Saša Jovanović je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je lopta završila pored gola.

Maltene iz prve ozbiljnije prilike na utakmici Milanovčani su uspeli da profitiraju. Mladi Vlalukin je lepo prihvatio loptu na desnoj strani terena, a zatim uposlio Krajišnika, kome nije bilo teško da sa nekih 7-8 metara savlada Lekovića.

“Crveni” su uzvratili u 19. minutu, kada je Borisav Burmaz primio loptu na ivici šesnaesterca, lako se oslobodio čuvara i izuzetno preciznim udarcem u suprotan ugao doneo Kragujevčanima izjednačenje. Bio je to ujedno i prvenac mladog napadača u dresu Radničkog 1923, koji polako počinje da iskazuje svoj golgeterski potencijal.

Pokušao je u 22. minutu lukavi Stuparević da iznenadi Stojana Lekovića, ali je golman Radničkog 1923 bio oprezan u ovoj situaciji. Aplauze domaće publike pobrao je udarac Cvetkovića sa distance u 24. minutu, koji nije doneo promenu rezultata.

Posle dužeg vremena zapretio je i Radnički 1923. Trifunović je centrirao, Maslarević skinuo loptu sa glave Dragutinoviću, potom je Lakićević pokušao da je vrati pred gol Metalca, ali je odbrana milanovačkog superligaša uspešno intervenisala.

Usledila su još dva pokušaja Milanovčana sa distance, najpre Stuparevića, a potom i štopera Milićevića, ali je u oba navrata lopta završila izvan okvira gola kragujevačkog superligaša.

Kako se bližio odlazak na pauzu, tako su i napadi Metalca postajali sve učestaliji, dok su se Kragujevčani u potpunosti povukli na svoju polovinu terena.

Krajišnik je u 36. minutu centrirao ka Cvetkoviću, ispred koga je dobro intervenisao pouzdani Stefan Filipović. Do isteka prvih 45 minuta beležimo još i prilično ambiciozan pokušaj Antonijevića sa razdaljine od skoro trideset metara, ali bez uspeha.

Drugo poluvreme započelo je pravom “bombom” koju je uputio centarfor Metalca Marko Šarić sa dvadesetak metara, ali je Leković vrhovima prstiju uspeo da zakači loptu, dovoljno da ona umesto u mreži, završi u korneru.

Lepu kontru razvili su “crveni” u 51. minutu, lopta je ponovo došla do Burmaza, čiji je udarac izblokirao Stojić.

Opasno je bilo u 53. minutu pred golom Radničkog 1923. Vlalukin je uputio oštar centaršut sa desne strane, a Varjačić stigao da interveniše ispred Cvetkovića.

Stuparević je u 55. minutu gađao iz slobodnog udaraca, ali je lopta završila preko gola Kragujevčana.

Ništa se ozbiljnije na terenu nije dešavalo sve do 70. minuta, kada je najpre Cvetković zagrejao dlanove Stojana Lekovića snažnim udarcem iz prekida, da bi samo par sekundi kasnije nakon centaršuta Antonijevića, Aleksa Damjanac zakačio loptu glavom i poslao je u sopstvenu mrežu.

Nisu Kragujevčani imali puno izbora, osim da u poslednjih dvadeset minuta utakmice svim silama krenu ka golu svog protivnika. Saša Jovanović je u 78. minutu stavio golmana Metalca Maslarevića na muke dobro odmerenim udarcem sa ivice šesnaesterca, ali je čuvar mreže Milanovčana nekako uspeo da iskontroliše loptu.

U samom finišu utakmice pala je koncentracija fudbalerima kragujevačkog superligaša, što je iskoristio rezervista u redovima Metalca Nikola Furtula, koji je sa dva brza pogotka u sudijskoj nadoknadi vremena učinio trijumf Milanovčana prilično ubedljivim.

“Crveni” će imati četiri dana da zacele bolne rane sa gostovanja u Gornjem Milanovcu i da se u petak protiv Kolubare na svom “Čika Dači” predstave u pravom svetlu.

METALAC – RADNIČKI 1923 4:1 (1:1)

GORNJI MILANOVAC
Stadion: FK Metalac.
Gledalaca: 1 300.
Sudija: Novak Simović (Lovćenac).
Pomoćnici: Nikola Đorović (Kragujevac), Miloš Simović (Lovćenac).
Strelci: Krajišnik u 12, Damjanac u 71. (autogol) i Furtula u 90+1. i 90+2. minutu za Metalac, a Burmaz u 19. minutu za Radnički 1923.
Žuti kartoni: Odada (Metalac), M. Vidović, Varjačić (Radnički 1923)

METALAC: Maslarević, Milićević, Stojić, Mlađović, Vlalukin, Antonijević, Odada, Krajišnik, Stuparević (od 82. Fićović), Cvetković (od 82. Furtula), Šarić (od 64. Đurić).

RADNIČKI 1923: Leković, Varjačić, Lakićević (od 81. Đ. Jovanović ), Filipović, Damjanac, M. Vidović, S. Jovanović (od 81. Kovačević), Dragutinović (od 81. Tomić), Kovinić (od 58. Brnović), Trifunović (od 64. Blagojević), Burmaz.

Post Author: Milan

Ostavi komentar