Fudbalski savez regiona Zapadne Srbije uručio plakete i zahvalnice

Fudbalski savez regiona Zapadne Srbije je svečanom dodelom plaketa i zahvalnica uspešnim klubovima, savezima, trenerima i sudijama na tradicionalnom novogodišnjem koktelu, obeležio godinu na izmaku.

U prvoj godini novog rukovodstva saveza urađeno je dosta toga. Borili smo se regularnost takmičenja u Srpskoj ligi „Zapad“ i sve četiri grupe Zonskih liga što je potvrđeno odlukom sportskog suda „KAS“ u Lozani. Uspostavili smo saradnju sa opštinskim, okružnim, gradskim i regionalnim klubovima i savezima, a odlično sarađujemo i sa Fudbalskim savezom Srbije, rekao je Nebojša Živanović, predsednik FS regiona Zapadne Srbije, sumirajući rezultate rada u 2023.godini. Cilj nam je stvaranje jedne velike porodice i nadam se, dodao je on da će ovaj, kao najveći savez sa 1200 klubova, preko 47000 registrovanih igrača i sa trenerima mlađih kategorija biti vraćen na mesto koje mu pripada.

Fudbalski savez regiona Zapadne Srbije vodi računa o svim klubovima i njegov rad je izvanredan, ocenio je Dragan Džajić, predsednik Fudbalskog saveza Srbije i izrazio posebno zadovoljstvo što se sprovodi sve ono što je dogovoreno pre devet meseci. Želimo da fudbal bude na onoj grani na kojoj to po svojim talentima zaslužuje i kakav Srbiji dolikuje, zbog čega će FSS pokušati da u narednih šest meseci poboljša uslove i infrastrukturu. U tome, rekao je Džajić, očekujemo i pomoć lokalnih samouprava, jer ako imamo dobre stadione imaćemo i bolje igrače, a ako imamo bolje terene i kvalitet fudbala će biti bolji, zaključio je predsednik FSS.

Kragujevac je grad sporta ali i grad fudbala jer imamo ozbiljnog superligaša FK „Radnički 1923“, čiji smo stoprocentni osnivači, koji se veoma uspešno bori sa mnogo skupim i sa mnogo većim klubovima, rekao je Predrag Stevović, član Privremenog organa. Grad Kragujevac drži korak sa svima njima, ali preko gradskog Fudbalskog saveza finansijski podržava i rad tri gradske lige amaterskog fudbala a pomaže i Zonske klubove. Drago nam je što Fudbalski savez regiona Zapadne Srbije, koji se bori za regularnost takmičenja i omladinske škole, prepoznaje ono što radimo i što ćemo u cilju da fudbal podignemo na još viši nivo, činiti i dalje, poručio je Stevović.

Priznanja su dodeljena pojedincima i sudijama koji su svojim uspesima i zalaganjem u 2023.godini dali doprinos razvoju i unapređenju fudbala. Plakete povodom obeležavanja jubileja i uspešnog rada i postojanja dodeljene su i kragujevačkim klubovima „Šumadiji 1903“ koja ove godine obeležava 120 i „Radničkom 1923“ koji slavi 100 godina.

FK „Šumadija 1903“ kao začetnik fudbala u Srbiji nastaviće da baštini svoju tradiciju, afirmiše mlađe kategorije i pomaže FK Radnički, rekao je Pero Biočanin, predstavnik kluba, a Slavko Perović, sportski direktor FK „Radnički 1923“ je kazao da će se u ovoj sezoni, kultni klub potruditi da opravda stogodišnjicu i na svaki mogući način obraduje svoje navijače, kako rezultatski tako i požrtvovanošću igrača na terenu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar