Danas Radnički 1923 dočekuje Crvenu Zvezdu

Fudbaleri Radničkog 1923 ugostiće danas od 16 časova na stadionu “Čika Dača” novog-starog šampiona Srbije, ekipu Crvene zvezde, u oproštajnoj utakmici pred svojom publikom u ovoj sezoni. Očekuje se prvi fudbalski spektakl u srcu Šumadije i sjajna atmosfera na tribinama koji bi trebala da inspiriše aktere na terenu da pruže jednu angažovanu i dopadljivu igru, u kojoj će prisutna publika moći da uživa.

Za Kragujevčane je duel sa “crveno-belima” idealna prilika da se još jednom “izmere” sa najkvalitetnijom ekipom u domaćem šampionatu i da se ujedno jednom dobrom i kvalitetnom partijom na pravi način oproste od svoje verne publike, koja ih je zdušno bodrila tokom čitave sezone. Iako su oba prethodna duela ove dve ekipe u tekućoj sezoni pripala “crveno-belima”, Šumadinci su prikazanom igrom, naročito u jesenjem susretu na “Čika Dači”, pokazali da su i te kako u stanju da stanu “na crtu” šampionu Srbije.

– Mi u ovu utakmicu ulazimo bez neke veće rezultatske presije, ali sa željom da se protiv najkvalitetnije ekipe u prvenstvu prikažemo u najboljem mogućem svetlu, kao što smo to uradili i u prethodne dve utakmice sa njima u ovoj sezoni. Svakako ćemo pokušati da i na ovoj utakmici nametnemo neki naš model igre i da na taj način probamo da postignemo gol, što bi nam povećalo izglede da dođemo do pozitivnog rezultata. Takođe, ova utakmica daće nam i određene povratne informacije o tome šta nam je potrebno kako bismo naredne sezone mogli da budemo još konkurentniji ekipama iz samog vrha tabele – poručuje strateg Radničkog 1923 Dejan Joksimović.

“Crveno-beli” su još pre par kola osigurali novu, šestu uzastopnu titulu prvaka Srbije, a nedavnim plasmanom u finale nacionalnog kupa došli su u priliku da ovu rezultatski veoma uspešnu sezonu okončaju osvajanjem duple krune. Inače, četa trenera Miloša Milojevića je nedavno nadmašila klupski rekord kada je reč o broju uzastopnih utakmica bez poraza u prvenstvu i svakako će gledati da ovaj uspešan rezultatski niz produži u srcu Šumadije.

– O kvalitetima ekipe Crvene zvezde najbolje govore njeni rezultati. Oni su još pre par kola osigurali novu titulu, a sada su pobedom nad TSC-om u polufinalu Kupa Srbije došli nadomak osvajanja duple krune. Ako se ne varam, oni su vezali skoro 60 utakmica bez poraza u domaćem prvenstvu, što je zaista impozantan niz koji će sasvim sigurno gledati da produže u utakmici sa nama – istakao je Joksimović ocenjujući kvalitete predstojećeg rivala.

Lepo vreme koje meteorolozi najavljuju za danas, atraktivan rival i činjenica da će ovo biti poslednja utakmica fudbalera Radničkog 1923 na „Čika Dači“ ove sezone dovoljan su preduslov da tribine kragujevačkog “hrama fudbala” u subotu popodne budu ispunjene u zavidnom broju.

– Naravno da očekujem pune tribine i jednu lepu fudbalsku atmosferu. Iskreno se nadam da će Kragujevčani u velikom broju doći da podrže ekipu u poslednjoj utakmici na „Čika Dači“ ove sezone i da će ta njihova podrška inspirisati igrače da pruže svoj maksimum na terenu i dođu do pozitivnog rezultata protiv najbolje ekipe u prvenstvu – priželjkuje šef struke Šumadinaca.

Izuzev Damjana Krajišnika, koji pauzira zbog parnih kartona, i povređenog Žofrija Činede, svi ostali igrači su na raspolaganju Dejanu Joksimoviću za subotnji okršaj sa “crveno-belima”.

Ono što je važno napomenuti, to je da će deci uzrasta do 15 godina ulaz na stadion biti omogućen samo uz pratnju jednog od roditelja ili staratelja, kao i da će navijači koji na sebi imaju obeležja gostujućeg kluba moći da uđu isključivo na severnu (gostujuću) tribinu stadiona “Čika Dača”.

Direktan televizijski prenos najavljen je na Arena Sport 1 Premijum kanalu, dok će Televizija Kragujevac emitovati odloženi snimak susreta.

Post Author: Milan

Ostavi komentar