“Crveni” spremni da ispišu istoriju na “Karađorđu”: Za prvi trijumf nad Vošom u gostima

Jesenji deo sezone u Mocart Bet Superligi Srbije fudbaleri Radničkog 1923 završavaju gostovanjem novosadskoj Vojvodini, u subotu od 19 časova na stadionu “Karađorđe”. Šumadinci su minimalnim trijumfom u susretu sa Radnikom iz Surdulice prošlog vikenda osigurali osmu poziciju na tabeli pred odlazak na zimsku pauzu, pa u Novi Sad odlaze bez većeg rezultatskog opterećenja, ali sa ogromnom željom da se Novosađanima revanširaju za poraz u prvom ovosezonskom odmeravanju snaga na “Čika Dači” (0:2).

Šef stručnog štaba “crvenih” Dejan Joksimović ističe da igranje protiv jednog kluba takve reputacije kao što je Vojvodina predstavlja veliki motiv za njegove igrače, koji su igrama i rezultatima u proteklom delu šampionata pokazali da ne prezaju od bilo kog rivala u superligaškoj konkurenciji.

– Vojvodina je jedna izuzetno kvalitetna ekipa, koja je u ovu sezonu ušla sa ozbiljnim takmičarskim ambicijama. Mada su u jednom periodu sezone zapali u određenu rezultatsku krizu, to se nije previše odrazilo na kvalitet njihovih igara. Svakako da nas očekuje još jedna izuzetno teška utakmica, ali mi imamo svoje ambicije i idemo u Novi Sad sa željom da se nadigravamo i pokušamo da dođemo do pozitivnog rezultata – poručio je Joksimović uoči puta u Srpsku Atinu.

U kojoj meri će Kragujevčani uspeti da pariraju Novosađanima u predstojećem duelu zavisiće od mnogo faktora. Jedan od njih je svakako i zdravstveni bilten, koji je prilično nepovoljan za ekipu iz srca Šumadije. Povrede muče Brazilca Evandra da Silvu, zatim prvog strelca ekipe Milutina Vidosavljevića, kao i dvojicu iskusnih igrača, Marka Šimića i Dragoljuba Srnića, čiji je nastup u subotnjem duelu neizvestan.

– To su sve igrači koji puno znače za našu igru. Videćemo u kojoj meri možemo da računamo na njih u predstojećoj utakmici. U svakom slučaju, čak i ukoliko oni ne budu u sastavu, očekujem da njihove alternative opravdaju očekivanja i da ih dostojno odmene, kao što je to, uostalom, bio slučaj na nekim prethodnim utakmicama – napominje Joksimović.

Uprkos svim nabrojanim problemima kada je reč o igračkom kadru, u taboru kragujevačkog superligaša ipak veruju da će biti u stanju da se dostojno suprotstave popularnoj “staroj dami” i da će se iz vojvođanske prestonice vratiti neporaženi.

– Naravno da ćemo učiniti sve što je u našoj moći da produžimo kontinuitet dobrih rezultata. Dosta toga zavisiće od situacije sa igračkim kadrom, ali ne sumnjam da će oni igrači koji budu istrčali na teren stadiona “Karađorđe” u subotu uveče dati svoj maksimum i da će pružiti još jednu kvalitetnu partiju – zaključio je u optimističnom tonu Joksimović.

Interesantno je da Radnički nikada u svojoj istoriji nije dobio Vojvodinu u gostima, pa će predstojeći duel na “Karađorđu” biti prilika da se okonča ova neslavna tradicija.

Direktan prenos utakmice najavljen je na Areni Sport 4, dok će Televizija Kragujevac emitovati odložen snimak susreta.

Post Author: Milan

Ostavi komentar