“Crveni” na novom početku

Predvođeni novim šefom struke Zoranom Milinkovićem, fudbaleri Radničkog 1923 putuju u Suboticu, gde ih u nedelju, 21. novembra, od 17 časova očekuje utakmica 17. kola Linglong Super lige Srbije protiv domaćeg Spartaka. Predstojeće gostovanje na krajnjem severu Srbije predstavlja priliku za jedan novi početak “crvenih” nakon zaista teškog i razočaravajućeg rezultatskog perioda.

Protekla dvonedeljna pauza dobro je došla Kragujevčanima da podvuku crtu, pogledaju se u oči i shvate da ovako dalje jednostavno ne ide. Kragujevački superligaš je nakon šest uzastopnih poraza u prvenstvu dospeo u opasnu zonu, čime je ugrozio svoj opstanak u ligi, tako da je nekakav vid reakcije bio neophodan.

Odluka da se kormilo stručnog štaba poveri dokazanom trenerskom magu Zoranu Milinkoviću samo je jedan u nizu poteza koji kragujevački klub treba da skrenu sa rezultatske stranputice. Svestan šta se od njega očekuje, iskusni stručnjak je odmah po dolasku na “Čika Daču” zasukao rukave i počeo da iz temelja gradi jedan novi Radnički, koji zna šta hoće i kako da do toga dođe na najjednostavniji i najefikasniji način.

– Nakon četiri-pet treninga koliko sam odradio sa ekipom, moram istaći da sam zadovoljan zalaganjem i posvećenošću igrača, kao i njihovom ogromnom željom da što je moguće brže prevaziđu ovaj period rezultatske krize. Još uvek smo u tom nekom procesu upoznavanja, ali me raduje taj entuzijazam kod igrača, koji predstavlja dobru polaznu osnovu za dalji rad. Nemamo mnogo vremena, moramo dosta stvari da rešavamo “u hodu”, ali verujem da ćemo postepeno doći do jednog modela igre po kome će Radnički postati prepoznatljiv. Naravno, to ne može da se desi preko noći, ali ja imam poverenja u ove momke i mislim da će uspeti da ostvare to što smo svi zajedno zacrtali – uveren je Milinković.

Gostovanje u Subotici ne predstavlja baš idealno mesto za “vađenje kestenja iz vatra”, s obzirom da su Subotičani u velikom usponu forme, ali su “crveni” pobedom u prethodnom odmeravanju snaga sa popularnim “golubovima” na “Čika Dači” (3:2) pokazali da su u stanju da izađu na kraj sa predstojećim rivalom.

– Spartak je čvrst, kompaktan i dobro organizovan tim, koji zaslužuje svaki respekt. Imaju jako dobar napadački tandem Tufegdžić-Nikolić, koji podršku ima u Nikoli Srećkoviću, jednom izuzetno kvalitetnom igraču koji pravi razliku na terenu. Ipak, trenutna situacija nam ne dopušta da previše razmišljamo o protivniku, već akcenat treba da stavimo prvenstveno na sebe, s obzirom da nas čeka još teških utakmica, a naš trenutni bodovni saldo nije dobar. Zbog toga je neophodna reakcija ekipe, kako bismo se što je moguće pre konsolidovali i izašli iz rezultatske krize. Verujem da su momci to prepoznali i da ćemo već od utakmice sa Spartakom krenuti u žestoku borbu za svaki prvenstveni bod – kategoričan je šef struke kragujevačkog superligaša.

Kada je reč o kadrovskoj situaciji, Aleksandar Varjačić ima problema sa povredom, dok nedavno oporavljeni Nemanja Tomić i Veljko Trifunović još uvek nisu u punom trenažnom procesu i pitanje je u kojoj meri će stručni štab Radničkog 1923 moći da se osloni na njih u duelu sa Subotičanima.

Utakmicu sa Gradskog stadiona u Subotici direktno će prenositi Televizija Arena sport na svom prvom kanalu, dok će Televizija Kragujevac emitovati odloženi snimak susreta.

 

Foto : www.fkradnicki.com

Post Author: Milan

Ostavi komentar