„Crvene dame“ dočekuju najefikasniji tim Prve ženske lige Srbije

Posle serije od tri uzastopna gostovanja košarkašice Radničkog ovog vikenda ponovo će imati priliku da igraju pred svojom publikom. Kragujevčanke će u subotu od 15 časova u SBB hali Jezero ugostiti prošlogodišnjeg vicešampiona Srbije, ekipu beogradskog Art basketa, u utakmici 14. kola Prve ženske lige Srbije.

Gostovanje ekipi Kraljeva prošlog vikenda nije promenilo status košarkašica Radničkog, koje su i nakon trinaest odigranih kola jedina ekipa bez ostvarenog trijumfa u prvoligaškoj konkurenciji. Istina je da Kragujevčankama tek predstoje sudbonosne bitke za očuvanje mesta u najvišem rangu takmičenja, a do tada im ostaje da „kaleme“ stečeno iskustvo u duelima sa ekipama iz gornjeg dela prvenstvene tabele.

Jedna od takvih utakmica u koju „crvene dame“ ulaze bez većih rezultatskih pretenzija svakako je i predstojeći susret sa ekipom Art basketa, koja trenutno zauzima treće mesto na prvenstvenoj lestvici sa devet pobeda iz trinaest odigranih mečeva. Ekipa trenera Milana Vidosavljevića je prošlog vikenda uzela skalp vodećoj Crvenoj zvezdi, tako da u prestonicu Šumadije stiže sa viškom optimizma i željom da potvrdi dobar utisak koji je ostavila u meču sa aktuelnim šampionkama Srbije.

Sa prosekom od 86,46 postignutih poena po utakmici Art basket je trenutno najefikasnija ekipa u Prvoj ženskoj ligi Srbije, što je svakako podatak koji nimalo ne ide u prilog Kragujevčankama, koje su primile najviše poena u dosadašnjem delu šampionata. Interesantno da je vodeća igračica i najbolji strelac beogradskog tima ove sezone sa 17,89 poena po utakmici Kragujevčanka Nevena Vučković, a tu je i Vladana Vujisić, koja je ne tako davno nastupala za klub iz srca Šumadije.

Popularne „umetnice“ bile su nemilosrdne prema Kragujevčankama u prvom međusobnom odmeravanju snaga ove sezone, kada su na svom parketu slavile rezultatom 132:45, tako da će za ekipu trenera Saše Milojevića glavni prioritet u predstojećem susretu biti upravo izbegavanje još jedne slične rezultatske blamaže.

Ulaz na utakmicu je slobodan.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar