Brđovićeva pobednička armija pregazila Ibar

Večerašnjim trijumfom na gostovanju komšijskom rivalu, kraljevačkoj Ribnici, odbojkaši Radničkog uspešno su zaključili osnovni deo takmičenja u BPŠ Superligi Srbije i ujedno nastavili svoju pobedničku seriju, koja sada iznosi čak sedam uzastopnih trijumfa – 3:1 (20:25, 25:17, 25:21, 25:21).

Da li je u pitanju tempiranje forme, oporavak prvog dizača Nikole Petrovića ili pak nešto treće, tek činjenica je da izabranici trenera Alekse Brđovića u poslednjih mesec dana igraju kao u transu. Pobedničku seriju Brđovićeve čete nije uspela da prekine ni kraljevačka Ribnica, koja je jesenas savladala Kragujevčane na parketu SBB Jezera, ali je zato večeras bila primorana da potpiše kapitulaciju pred svojom publikom. Bio je to prvi trijumf odbojkaša Radničkog u dvorani kraj Ibra još od oktobra 2019. godine, kada su poslednji put savladali „musketare“ na njihovom parketu, i to, zanimljivo, identičnim rezultatom (3:1).

Loš početak utakmice i gubitak uvodnog seta nije demoralisao izabranike trenera Alekse Brđovića, koji su u nastavku meča zaigrali znatno sigurnije i angažovanije, a epilog svega bila je nova, sedma uzastopna pobeda, koja je Šumadincima omogućila proboj na drugo mesto superligaške tabele.

Uvodni set su odbojkaši Radničkog figurativno rečeno „bacili u Ibar“. Jednostavno, nije bilo one prepoznatljive energije u igri kragujevačkog tima koja ih je krasila u poslednjih nekoliko mečeva, što je iskusna ekipa Ribnice, predvođena prvim poenterom lige Mladenom Bojovićem, znalački iskoristila da reši ovaj period igre u svoju korist rezultatom 25:20.

Probudili su se Kragujevčani u drugom setu, zaigrali onako kako znaju, pa su zahvaljujući dobrom servisu i još boljoj odbrani već u prvoj polovini ove deonice stekli značajan rezultatski kapital od sedam poena prednosti (10:3), koji su „krčmili“ sve do isteka ovog perioda igre. Domaćin je u jednom trenutku uspeo da priđe na tri poena zaostatka (15:12), ali su Šumadinci na servis Ristića vezali tri poena, da bi nakon dva uspešna napada preko Ivankovića ponovo bili na maksimalnih „plus sedam“ (20:13), što im je omogućilo da mirno privedu ovaj set kraju – 25:17.

Nastavili su gosti u istom ritmu i u narednom setu, ostavljajući popularne „musketare“ u konstantnom rezultatskom raskoraku. Zalihu od pet poena prednosti koju su stekli sredinom ovog perioda igre, izabranici trenera Alekse Brđovića uspešno su čuvali sve do same završnice seta. Kraljevčani su u jednom momentu uspeli da se spuste na tri poena zaostatka (20:17), ali je Radnički, baš kao u prethodnom periodu igre, u startu sasekao ovaj nalet domaćina, da bi na kraju poenima Ivankovića i kapitena Blagojevića dobio ovaj set rezultatom 25:21 za preokret i vođstvo od 2:1 u setovima.

Početak četvrtog seta nagoveštavao je borbu na „život i smrt“, ali su Kragujevčani serijom uspešnih blokova uspeli da dođu do nešto osetnije prednosti od četiri poena „viška“ (13:9). Bio je to početak kraja za popularne „musketare“ na večerašnjem susretu. Radnički je posle još jednog uspešnog bloka, ovoga puta iskusnog Mirka Radevića, koji je večeras dobio nešto veću minutažu u odnosu na prethodnih nekoliko mečeva, izbio na „plus 6“ (18:12), posle čega je postalo jasno da Kraljevčanima nema spasa. Sigurnom igrom odbojkaši Radničkog priveli su ovaj set željenom kraju za 25:21 i konačnih 3:1 u setovima.

Epitet vodećeg poentera u kragujevačkom timu i ovoga puta poneo je kapiten Aleksandar Blagojević sa 19 osvojenih poena. Pratili su ga Andrej Ristić sa 13 i Mirko Radević i Vuk Ivanković sa po 12 osvojenih poena.

Mladen Bojović je sa 19 osvojenih poena bio najefikasniji u domaćem sastavu. Veteran Ivan Todorović je upisao 10, a Vladimir Gajović 9 poena.

Večerašnjom pobedom Radnički je preuzeo drugo mesto na tabeli od Partizana, a da li će tu dočekati i početak plej-ofa biće poznato u nedelju uveče, nakon još jednog večitog derbija beogradskih crveno i crno-belih.

U svakom slučaju, izabranici trenera Alekse Brđovića ligaški deo takmičenja završavaju u odličnom raspoloženju i sa željom da seriju od sedam uzastopnih trijumfa produže u predstojećem plej-ofu, koji startuje sredinom iduće sedmice.

RIBNICA – RADNIČKI 1:3 (25:20, 17:25, 21:25, 21:25)

KRALJEVO
Dvorana:
Nova hala sportova.
Gledalaca: 350.
Sudije: R. Leko, B. Rolj.
Trajanje meča: 83 minuta.

RIBNICA: Stefanović 6 (2 blk), Todorović 10 (1 as), Bićanin 1, Mijajlović 5 (1 blk), Milovanović, Krsteski (libero 1), Gajović 9 (1 blk), Bojović 19 (3 asa, 1 blk). Nisu igrali: Seizović, Milovanović, Miljković, Milosavljević,  Maričić (libero 2) i Živanović. Trener: Milan Simojlović.

RADNIČKI: Ivanković 12 (1 as), Medan (libero 2), Vukmirović 1, Petrović 4 (2 blk, 1 as), Milutinović 7 (2 blk, 1 as), Ristić 13 (2 asa, 1 blk), Stašević (libero 1), Blagojević 19 (1 as, 1 blk), Radević 12 (5 blk, 1 as), Stanojević. Nisu igrali: Goić, Matić i Boharev. Trener: Aleksa Brđović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar