3×3 basket na Trgu vojvode Radomira Putnika u Kragujevcu

Na Trgu vojvode Radomira Putnika u organizaciji Košarkaškog saveza Srbije i 3×3 basket Srbija uz podršku grada Kragujevca, prvi put u samom centru grada, svom prirodnom okruženju, kako kažu organizatori, održan je profesionalni basket turnir  A kategorije u okviru RODA 3×3 prvenstva Srbije  koji je okupio 16 profesionalnih ekipa najboljih iz Srbije.

Kragujevac je već više od deceniju domaćin turnira 3×3 koji se tradicionalno održava dva puta godišnje, ali ove godine prvi put u maju u okviru programa obeležavanja Dana grada, kaže Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. Ove godine kao veliki spektakl na renoviranom Trgu u centru grada gde je okupljen veliki broj građana i veoma sam srećan sam zbog toga, kazao je Stevović ističući da ova vrsta basketa okuplja sve veći broj pratilaca i kao učesnike i kao publiku i zato ćemo nastaviti da radimo u ovom duhu.  Imamo izuzetnu višegodišnju saradnju sa Košarkaškim savezom Srbije a sada ta saradnja prerasta u nešto više jer je Kragujevac spreman da bude domaćin značajnih sportskih manifestacija.

Kragujevac je poznat kao jedan od najkvalitetnijih turnira u našoj zemlji i regionu a ove godine je 14. izdanje od kada je još davne 2011. godine ustanovljen kao profesionalni FIBA basket turnir, kaže Nenad Tanasijević, generalni sekretar Nacionalnog sportskog saveza. Ono što je ovoga puta novo u Kragujevcu  je da se održava baš tamo gde je prirodno stanište 3×3 basketa – centar grada u urbanom delu gde se okuplja veliki broj ljudi i gde je prvi put postavljena celokupna 3×3 profesionalna oprema, montažne tribine i mnogo drugih sadržaja za publiku i učesnike, kazao je Tanasijević.

Kragujevac je bio domaćin novogodišnjeg 3×3 turnira tokom kojeg se u hali Šumadija sajma takmičilo 70 ekipa u osam kategorija.

Post Author: Milan

Ostavi komentar