Znamo se : Srbije je neophodna suštinska decentralizacija

U nedelju 19.05.2024. godine u Kragujevcu je održana sednica Predsedništva Otvorene građanske platforme Glas Srbije, na kojoj su usvojene odluke o formiranju radnog tima za izradu strateškog programskog dokumenta, “Program temeljne upravne i budžetske decentralizacije Srbije“, kao i formiranje radnog tima za razradu plana i strategije izrade pilot programa projekata primenjenih Zelenih politika u našim sredinama.

Sednicom je predsedavao Dr Miroslav Stojanović DŽiga, predednik UG Za Kragujevac-Znamo se, koji je tom prilikom izjavio je da će OGP Glas Srbije usvajanjem ovih odluka na Predsedništvu biti prva organizacija koja će na konkretan i sveobuhvatan način predložiti građanima set mera i rešenja za valjan celovit razvoj Srbije.

Dr Miroslav Stojanović DŽiga je napomenuo da je ideologija koja spaja sva lokalna udruženja i Grupe građana u OGP Glas Srbije, suštinska decentralizacija koja je nasušna potreba a formiranjem tima za razradu plana i strategije izrade pilot programa snažno će doprineti istinskoj pripremi svih naših organizacija za rešenje brojnih lokalnih problema tako i pokretanje snažnog ekonomskog i svakovrsnog razvoja lokalnih samouprava u Srbiji, kako u javnom tako i u privatnom sektoru.

Pored sednice Predsedništva, održana je i sednica Izvršnog odbora OGP Glas Srbije, kojom je predsedavao predsednik IO Glasa Srbije Milan Milosavljević iz Udruženja građana Za Kragujevac-Znamo se. Na sednici IO dogovoren plan rada OGP Glas Srbije a u cilju omasovljenja same organizacije, tačnije uključivanje novih organizacija koje su spremne na zajedničku borbu za bolje mesto za život u sredinama u kojima delaju, kao i način na koji će se široj javnosti predstaviti program temeljne upravne i budžetske decentralizacije Srbije.

Post Author: Milan

Ostavi komentar