Za predsednika Skupštine grada Kragujevca izabran Ivica Momčilović

Odbornici novog saziva, tajnim glasanjem za predsednika Skupštine grada Kragujevca izabrali su Ivicu Momčilovića, koji je do sada u dva mandata obavljao funkciju zamenika gradonačelnika.

Uz zahvalnost na izboru za predsednika Skupštine, Momčilović je rekao da će tokom obavljanja nove funkcije voditi računa o dostojanstvu svakog odbornika i pozvao ih da svi zajedno vode računa o dostajnstvu Skupštine, kao najvišeg doma u našem gradu. Posebno je važno da nikada ne zaboravimo da su u Kragujevcu postavljeni temelji moderne srpske države i prva Vlada čime je i naša odgovornost znatno veća, poručio je on. Osvrnuvši se na funkciju zamenika gradonačelnika koju je obavljao, Momčilović je istakao izuzetnu saradnju u prethodna dva mandata sa gradonačelnicima, zahvaljujući kojoj grad danas nema problema kakvih je imao po stupanju na tu dužnost i da je Kragujevac danas stabilna kuća. Novu dužnost preuzimam sa željom da svi negujemo duh zdravog parlamentarizma vodeći računa o interesima svih kojima je zajednička ljubav prema ovom gradu, poručio je Momčilović, novoizabrani predsednik Skupštine grada Kragujevca.

Na današnjoj konstitutivnoj sednici po usvajanju izveštaja Gradske izborne komisije o sprovedenim izborima za odbornike Skupštine grada Kragujevca, Verifikacioni odbor potvrdio je mandate odbornicima, nakon čega su položili zakletvu.

Na sednici na kojoj je, nakon održanih izbora za odbornike, konstituisan novi saziv gradskog pallamenta, postavljen je i sekretar Skupštine grada Kragujevca, Nataša Petrović, koja je do sada obavljala funkciju v.d. načelnika Gradske uprave za poslove organa Grada.

Post Author: Milan

Ostavi komentar