Za Kragujevac – Znamo se : Obraz nema cenu

Grupa građana “Za Kragujevac – Znamo se“, zahvaljuje se sugrađanima koji su ovoj listi ukazali poverenje na izborima od 17. decembra. Ponavljamo još jednom svoj dosledni stav da sa vlašću SNS-a ne želimo bilo kakvu saradnju. Programski i kadrovski mi smo dva različita sveta. Mi želimo stvarne suštinske promene u konceptu vođenja grada, javnih preduzeća i ustanova; jasno definisanje ciljeva i rokova, precizno i transparentno upravljanje gradskim budžetom i veći akcenat na javno-privatnom partnerstvu u realizaciji kapitalnih projekata.

Kragujevac je u dubokoj krizi, SNS i njegovi koalicioni sateliti koji se zdušno pripremaju da pod parolom ,“izboksovali smo jedno obdanište u Erdeču“, ponovo zasednu u vlasti, tu krizu će samo dodatno produbiti.

Privremeno veće koje obavlja vlast do konstituisanja skupštine već donosi odluke van svoje nadležnosti, tako je već data saglasnost JKP Šumadija za novim zaduženjem, prošli su izbori, kontejneri su prepuni, jedna ekipa Vodovoda ne može da sanira sve havarije na vodovodnoj mreži, metalna nastrešnica na Tržnici radi i to je još dobro, osvetljena verovatno da bi se još bolje videle kulise od dva miliona dinara na poluporušenoj zgradi Tržnice, trg Radomira Putnika je prepun vašarskih atrakcija, saobraćaj je u konstantnom kolapsu, nastavlja  se agonija.

“Za Kragujevac – Znamo se”, će preko svoje odborničke grupe u Skupštini grada jasno i glasno ukazivati na svaku odluku koja je protiv intresa građana Kragujevca, ali će istovremeno i predlagati odluke i projekte koji po našem mišljenju mogu poboljšati kvalitet života u gradu.

Da bi smo pokrenuli Kragujevac sa mrtve tačke pozivamo sve naše sugrađane da nam se priključe. Borba će biti duga, koliko uspešna zavisi od svih nas kojima je stalo do našeg grada.

Želimo vam srećne Novogodišnje i Božićne praznike.
“Za Kragujevac – Znamo se”, dr Miroslav Stojanović DŽiga

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar