Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac : Da li je jedna magnetna rezonanca zamena za rekonstrukciju KC Kragujevac

Saopštenje sa danšnje konferencije, kandidata za odbornika liste Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac, dr Predraga Delića, prenosimo u celosti :

Krajem novembra meseca, slavodobitno je najavljeno da u Klinički centar Kragujevac stiže nova magnetna rezonanca.

S obzirom na to da lokalni SNS sve što se dobija od vlasti i sa nivoa Republike, u vreme predizborne kampanje, predstavlja kao da je od suvog zlata, pitamo da li je jedna magnetna rezonanca dovoljna za Klinički centar Kragujevac, tj. za teritoriju i broj ljudi koji ka njemu orbitira?

Takođe, pitamo dosadašnju republičku i gradsku vlast da li je jedna magnetna rezonanca zamena za rekonstrukciju KC Kragujevac koja se najavljuje godinama unazad?

Podsećamo građane grada Kragujevca da je KC napravljen još početkom 80-ih godina i da od tada ništa nije urađeno na proširenju i osavremenjivanju postojećih kapaciteta, iako smo mogli da slušamo obećanja od izbora do izbora, što je i sada slučaj, što iz usta lokalnih naprednjaka, što od strane njihovog velikog vođe.

Podsećamo, takođe, da ka kragujevačkom Kliničkom centru gravitira čitava centralna i zapadna Srbija, kao i sever Kosova, što je ukupno oko milion i osamsto hiljada stanovnika. Do sada smo imali samo jednu vremešnu MR, pa, sa najavljenim dobijanjem još jedne magnetne rezonance, izgleda kao smo na razbuktali požar krenuli sa čašom vode, posebno ako znamo da ih, recimo, Beograd ima čak 23!

Takođe, napominjemo da se, nepostojanjem Opšte bolnice, ruši sam koncept Kliničkog centra u Kragujevcu, jer se on sada, zbog preopterećenosti, ne bavi najkomplikovanijim slučajevima, već radi na principu ambulanti za opšte slučajeve.

Uz to, podsećamo da Kragujevac nema palijativnu negu za onkološke bolesnike.

Kada dođemo na vlast, ukoliko nam građani grada Kragujevca ukažu poverenje, jedan od prvih prioriteta biće izgradnja Opšte bolnice, kao i potpuno obnavljanje i revitalizacija Kliničkog centra, u interesu kako Kragujevčana, tako stanovnika i ovog dela Srbije.

Zbog toga, zaokružite broj 10! Do pobede!

Post Author: Milan

Ostavi komentar