SSP Maša Cvetković : Da li smo zaslužili da nam grad izgleda kao kasaba?

Saopštenje Maše Cvetković, članice Gradskog odbora SSP-a u Kragujevcu prenosimo u celosti :

Jesmo li se vratili 500 godina unazad, ili nikada nismo ni napredovali?

Najstarije naselje u nekadašnjoj prestonici Srbije i dalje ima neasfaltirane ulice. Generacije i generacije dece odrastaju igrajući se u rupama i „kraterima“. Jedna veća kiša i sav šljunak godinama unazad nanošen, završi u livadi, jer je kišna kanalizacija ovde misaona imenica. Jabučar podseća na ratno područje, a ne na deo grada koji se nalazi na 5 minuta od Palate pravde.

Predstavnici gradske vlasti su u više navrata obećavali, a poslednji put zvanično u junu 2020., da će se problem rešiti „do nove godine“. Od tada je prošlo skoro 3 godine, a od asfalta u Jabučaru nije stiglo ni „a“.

Zašto su građani Jabučara, kao i ostalih naselja u Kragujevcu zaslužili ovakav tretman? Građani koji svoj porez plaćaju redovno, a čiji novac završi ko zna gde. Ko je kriv za to što grad nema dovoljno sredstava za ulaganje u infrastrukturu?

Zahtevamo od gradske vlasti da što pre izdvoji sva potrebna sredstva kako bi se stanje ulica u kako u Jabučaru, tako i u ostalim kragujevačkim naseljima dovelo u red. Građani ovog grada nisu zaslužili da bivša prestonica danas izgleda kao kasaba.

Maša Cvetković, članica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Kragujevac

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar