SSP Kragujevac : „ČIKA DAČA PROP’O“

Nastavljajući sa kampanjom „Stazama lažnih SNS obećanja“, u ime Gradskog odbora SSP Kragujevac, saopštenjem za javnost oglasio se Marko Simović, član Gradskog odbora SSP-a, koji je danas bio na stadionu Čika Dača :

„Stazama lažnih SNS obećanja trkom (u sportskom duhu) smo stigl i do gradskog stadiona Čika Dača i okačili kopačke o klin.

Ovo je dom fudbalera Radničkog. Pre svega, ispred Stranke slobode i pravde čestitam na izvojevanom ulasku u Superligu Srbije. Lepa vest za sve ljubitelje fudbala u našem gradu.

Svesna je vlast koliko Kragujevčani vole fudbal. U duhu predizbornih ubiranja glasova obećali su stadion koji će biti završen do 2021. godine. Najpre ga je Marko Blagojević najavio pre dve godine ispred Vlade republike Srbije. Zatim su pre izbora prošle godine gradonačelnik i ministar za sport predstavili pompezno stadion od 40 miliona evra, po svetskim standardima.

Stadion ima futurističku dimenziju na fotografijama i maketama, u mašti. U realnosti nema ni toalet za gledaoce, parking za navijače, uređene kapije, prilaz ulazima u stadion je otužan, biletarnica za prodaju ulaznica je nepostojeća, stolice su dotrajale, većinom polomljene, skromni ostatak istih je izbledeo. Novinarska loža gotovo da ne postoji, svečana loža je ista kao i kad je stadion izgrađen (sredinom prošlog veka). Stadion je neosvetljen. Objekat liči na nižerazredni seoski stadion. Svedoci smo jedne teške obmane građana, možete se uveriti s mučnom lakoćom.

Za par meseci počinje takmičenje u Superligi, a nema osnovnih uslova za održavanje utakmica. Komisija FSS pre par dana je to konačno i potvrdila. Nebriga i nemar gradske vlasti su dovele do ove situacije. Dozvolili su da stadion potpuno propadne.

Ovo je hram sporta za sve Kragujevčane, iznedrio je brojne reprezentativce. Skoro sedam decenija je poprište mnogih važnih sportskih događaja. Nosi ime po našem sugrađaninu Danilu Stojanoviću – čika Dači, koji je 1903. godine doneo prvu loptu, osnovao prvi fudbalski klub u Srbiji – u našem gradu. Igrane su brojne utakmice. Posebno bih izdvojio međunarodnu utakmicu na kojoj je igrao svetski prvak brazilski Santos protiv Radničkog, davne 1969. godine. U timu je bio najbolji fudbaler svih vremena, čuveni Pele.

Odgovornim ponašanjem, voljom i strategijom u kratkom roku i uz minimalna ulaganja možemo imati optimalan stadion.

Priznajte igračima i sugrađanima da ste ih svesno obmanuli. Umete li makar jednom fer plej?

Ipak ne?

 

Marko Simović,

Član gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Kragujevcu“

Post Author: Milan

Ostavi komentar