SSP Kragujevac : „Budžet zaduži, grad će da oduži“

Povodom liste dobitnika, od strane Skupštine grada Kragujevca raspisanog konkursa za sufinansiranje medijskih sadržaja, saopštenjem se oglasio Gradski odbor SSP-a u Kragujevcu. Saopštenje koje prenosimo u celosti, potpisuje potpredsednica Gradskog odbora Milena Stanković :

Nakon šest godina i mnogobrojnih vapaja lokalnih medijskih poslenika, grad Kragujevac se umilostivio da raspiše konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja, koji je inače po slovu zakona bio obavezan da raspisuje jednom godišnje.

Radosti kragujevačke čaršije ne bi bilo kraja da je opredeljeni novac završio na računima onih koji su u prethodnih šest godina, teškom mukom opstajali, ali ipak omogućavali da građani Kragujevca budu pravovremeno informisani o svemu što je bitno za život u gradu.

Ipak, na listi dobitnika sredstava iz budžeta grada Kragujevca među prepoznatljivim imenima nezavisnih lokalnih medija pojavilo se i jedno, Kragujevčanima dobro poznato ime Radojica Milosavljević. Ime čoveka koga je Kragujevac zapamtio kao, za malo, egzekutora gradske medijske kuće Radio televizija Kragujevac.

Radojica Milosavljević, medijski mag iz Kruševca, kupio je u oktobru 2015. godine, za 85.000 evra RT Kragujevac uz obavezu da u istu investira 150.000 evra. Ipak, nešto malo više od godinu dana trebalo je pomenutom gospodinu da preduzeće toliko zaduži da su poverioci svoja potraživanja namirivali prodajom vredne produkcije i računarske opreme za bagatelan novac.

Priča se završila tako što je aktivirana bankarska garancija, a grad ponovo preuzeo RTK, i sva raspoloživa sredstva za medije usmeravao isključivo ka RTK kako bi pokrio brojna dugovanja.

Takođe, dva beogradska medija, od kojih je jedan registrovan u APR – u tri dana pre raspisivanja konkursa dobila su po milion dinara.

Pitamo nadležne:

• Koje su to reference preporučile za finansiranje projekat „SOS kanal plus“ na čijem čelu je Radojica Milosavljević i kako je moguće da se poverenje i novac daju nekome ko dokazano nedomaćinski njime raspolaže i čijim nemarom su nastali dugovi koje su građani Kragujevca plaćali ?

• Koja je referenca preporučila preduzeće koje u APR – u registrovano samo 3 dana pre raspisivanja konkursa, da dobije čak milion dinara za realizaciju svog projekta?

Milena Stanković,
potpredsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde, Kragujevac

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar