SSP : „Humanost vlasti u krizi“

Saopštenje za javnost Tamare Stojanović članice Mladih SSP-a u Kragujevcu prenosimo u celosti :

U Kragujevcu postoji preko 3000 dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom. Grad NE pomaže takvoj deci!

Sigurno ste čuli za decu sa posebnim potrebama. E, ta deca, imaju mamu! Posebnu! To je ona mama koju gledaš razrogačeno dok joj se dete otima i misliš da ne vidi tvoj pogled. Vidi. Njeno dete ima “posebnu” potrebu da vidi, čuje, razume, trči…ali ne može.

Ako ta mama bude u mogućnosti, vodiće dete da vežba, pliva ili na tretmane matičnim ćelijama. Tamo će kupiti razne suplemente i vratiće se kući bez dinara i bez nade.

Takvu decu sistem ne prepoznaje.

Gradonačelnik Nikola Dašić je jos 2020.godine izjavio da će iz gradskog budžeta biti izdvojena suma od 5 miliona dinara namenjena isključivo za lečenje bolesne dece. Ali od njegove izjave, ostade samo obećanje!

Pored toga, da li je 5 miliona dinara dovoljno za lečenje 3000 dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, dok se za Tržnicu odvaja čak 525 miliona dinara, što je 100 puta više od odvojenog bidžeta za lečenje “NAŠE DECE”.

Dragi gradonačelniče, kao majka jednog od 3000 dece sa smetnjma u razvoju i invaliditetom zanima me kome i kada je novac za lečenje ove dece dat, jer javni podatak o tome nikada niko nije video? Kako doći do ovog novca? Da li je za ovaj novac kao i za termin u UKC Kragujevac potrebna debela politička veza SNS-a ili članska karta pomenute stranke?

Post Author: Milan

Ostavi komentar