SSP : Grad zapuštenih igrališta

 

Saopštenje koje potpisuje Novak Došen, član Gradskog odbora SSP-a, prenosimo u celosti :

U ime Stranke slobode i pravde izražavam svoju duboku zabrinutost zbog zapuštenosti igrališta u mesnoj zajednici 21. oktobar, široj javnosti poznatom kao naše prelepo naselje Erdoglija.

Smatram da je naša dužnost da se brinemo o javnim prostorima i obezbedimo deci sigurna i čista mesta za igru i zabavu. Nažalost, trenutno stanje igrališta je daleko od toga. Kada sam obišao ovo igralište, očekivao sam da ću videti nasmejane i srećne mališane kako se bezbrižno igraju. Međutim, suočio sam se sa tužnom slikom. Trava oko igrališta je narasla do neverovatnih visina, a igrališta su u katastrofalnom stanju.

Ovo je neprihvatljivo i moramo hitno insistirati da nadležne službe preduzmu akciju. Deca su naše najveće bogatstvo i naša budućnost. Treba uložiti sve napore da im pružimo adekvatne uslove za razvoj i rast.

Svako dete zaslužuje igralište na kojem će se osećati bezbedno, gde će moći da se igra i uživa u svakom trenutku. Ne smemo dozvoliti da zapuštenost igrališta u Erdogliji bude prepreka za njihovu sreću i zdrav razvoj. Ovi tereni su nam dali velike sportiste, šteta je što je grad zaboravio na njih i što uporno zanemaruje stanovnike iz Erdoglije.

Pitanje neuređenosti sportskih igrališta se prostire po čitavom gradu, a svedoci smo da se košenje trave skoro na svim javnim površinama radi jako sporo i neodgovorno.

Evidentno je da JKP Šumadija ne funkcioniše. Problem komunalnog uređenja je nešto što najviše smeta Kragujevčanima. Očigledan je problem u organizaciji u ovom preduzeću, tj. isključivo kadrovskim rešenjima koja ne postoje bez članske karte SNS-a. Narod mora da shvati da mi plaćamo ovo preduzeće i da je ono dužno da izvršava svoje osnovne obaveze, ali i ovog puta su zakazali i ovog puta su nam ostavili ruinirano igralište koje je, kako moji sugrađani kažu, lepše izgledalo pre 20 godina nego sada.

Stranka Slobode i pravde poziva vlast da ovaj problem reši sistemski, u pitanju nisu dodatna sredstava koje treba izdvojiti, već su u pitanju odgovornost, marljivost i posvećenost poslu koje očigledno ne postoje u sadašnjoj strukturi vlasti.

Novak Došen, član Stranke slobode i pravde, Kragujevac

Post Author: Milan

Ostavi komentar