SSP : Godine koje su pojeli skakavci

Povodom predloga budžeta Grada Kragujevca za 2023 godinu, saopštenjem za javnost koje potpisuje potpredsednik Gradskog odbora SSP-a u Kragujevcu Obrad Turković, oglasio se obor ove stranke :

U budžetu grada Kragujevca se iz godine u godinu prenose razvojni kapitalni projekti koji se nikako ne završavaju, poput projekta sanacije gradskih fasada, rekonstrukcije tržnice, trga Radomir Putnik, gradske infrastrukture.

Petu godinu za redom Gradska skupština će usvojiti budžet koji se kreće u rasponu od 9,3  do 10 milijardi dinara. Dok izveštaji narodne banke govore da će inflacija u 2022.godini dostići 15%, ministarstvo finansija za 2023.godinu predviđa da će se inflatorni udar kretati od 6 do 8 %.
Tako da će i ova 2023. godina za građane Kragujevca biti godina koja su pojeli skakavci.

Pored velikih napora da se prikaže rast budžetskih prihoda kako po osnovu poreza na imovinu tako i po osnovu rasta prihoda od poreza na plate, mi se suočavamo sa realnošću da nam predstoji najteža godina u kojoj će realni poreski prihodi biti i do 20% manji u poređenju sa 2021. i 2020. godinom.

Naredna 2023. godina je predizborna, a možda i izborna godina u Srbiji i Kragujevcu, nadamo se da će SNS nakon tri godine zaostatka u ovoj poslednoj godini uspeti da sustigne ostvarivanje čvrstih  predizbornih obećanja poput  Stadiona, Kliničkog Centra, Tržnice, Fasada, Zgrade FILUM, Bioskopa Šumadije i Pionir, sanacije deponije…
Obrad Turković, potpredsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde, Kragujevac.

Post Author: Milan

Ostavi komentar