SSP – Dr Đorović: Preduzećemo sve da Kragujevčani opet znaju ko su policajci zaduženi za očuvanje reda u njihovom naselju

“Međusektorska saradnja svih institucija u gradu u oblasti bezbednosti, međusobna komunikacija i uključivanje najšire javnosti, u formi Saveta za bezbednost Skupštine grada su tekovina koja je, ne tako davno, promovisala Kragujevac kao najbezbedniji grad u Srbiji i to po proceni relevantnih agencija UN koje se bave temom bezbednosti lokalnih zajednica. Napuštanjem ovog koncepta, bez ikakvog razloga, građani su ostali uskraćeni za važne informacije koje se tiču njihove bezbednosti i bez komunikacije sa policijom, koja je u njihovom interesu” izjavio je Dr Ivan Đorović, predsednik Resornog odbora za bezbednost i borbu protiv korupcije Stranke slobode i pravde Kragujevac.

Dodao je da Stranka slobode i pravde pridaje veliki značaj opštoj bezbednosti građana i borbi protiv korupcije. Policija je osnovna, ali ne i jedina institucija koja se bavi problematikom bezbednosti. Zatvorenost institucija za saradnju sa građanima, pored ostalog, predstavlja plodno tlo za razvoj najvećeg problema koji pogađa naše društvo, a to je korupcija. Korumpirana društva ne mogu da naprave napredak ni u jednoj oblasti i osuđena su na tavorenje.

Stranka slobode i pravde će preduzeti sve što je potrebno na prevazilaženju ovih problema i stvaranju uslova da Kragujevac ponovo bude prosperitetna i uspešna sredina u kojoj će građani uvek znati kome i kada treba da se obrate za rešavanje svojih svakodnevnih problema u komunikaciji sa institucijama ili u rešavanju svakodnevnih bezbednosnih izazova. Sredina u kojoj će građanj znati ko su policajci zaduženi za očuvanje reda u njihovom naselju ili ulici, sa njima razvijati saradnju, komunikaciju i partnerstvo, na zadovoljstvo obe strane, i onih kojima se služi i čiji se interesi štite i onih koji služe” naglasio je Đorović zaključujući da je prevencija najefikasniji vid borbe protiv kriminala.

Dr Ivan Đorović, predsednik Resornog odbora za bezbednost i borbu protiv korupcije Stranke slobode i pravde, Kragujevcu,

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar