SSP Dalibor Jekić : Istekao rok upotrebe asfalta ulicama u Stanovu

Koruška ulica, Mladena Miloradovića i Smederevska ulica  u Stanovu su asfaltirane pre nešto manje od dve godine, a danas se nalaze u katastrofalnom stanju. U pojedinim delovima ulica asfalt je krenuo da kliza i da se podiže, a na pojedinim mestima je asfalt pukao i otvorile su se rupe. Podsetiću da su ove ulice rađene u predizbornoj kampanji 2022.godine, a da su funkcioneri Srpske napredne stranke pozivali pojedine građane iz ovih ulica na sastanke tražeći od njih da im obezbede što više glasova što predstavlja klasičnu zloupotrebu gradskih resursa u političke svrhe.

JKP„Šumadija“ je preduzeće u kojem su na skoro svim rukovodećim mestima članovi Srpske napredne stranke, a glavni čovek nije direktor nego stranački komesar bez čije se dozvole ne radi ništa u gradu. Otuda i ne čudi što se ulice nalaze u izuzetno lošem stanju i što tek asfaltirane ulice moramo ponovo da rekonstruišemo. Ceh ovakvog vođenja ovog preduzeća plaćaju građani Kragujevca, a građani ostaju bez šansi da im ulice budu asfaltirane.

Asfalt koji je ugrađen u Korušku ulicu koštao je građane Kragujevca oko 8 miliona dinara, a zbog toga što je predizborni, ove ulice zahtevaju ozbiljnu rekonstrukciju i izdvajanje novih sredstava iz budžeta. Zbog ovakvog kvaliteta izvedenih radova od strane JKP „Šumadija“, dolazimo u situaciju umesto da sredstva upotrebimo za asfaltiranje drugih ulica u gradu mi se vraćamo na ulice koje su nedavno rekonstruisane.

Ulice u Stanovu su slika i prilika rada Srpske napredne stranke, čega se dohvate to se raspada. Mi iz Stranke slobode i pravde ne gajimo veliku nadu da će neko odgovarati za ovu štetu koja je naneta budžetu grada Kragujevca, ali se nadamo da su građani shvatili da ova vlast mora da ode nakon lokalnih izbora naredne godine.

 

Dalibor Jekić, narodni poslanik i predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde, Kragujevac

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar