SSP : Da li je stadion u Palilulama za našu decu?

Saopštenje za javnost gradskog odbora SSP-a u Kragujevcu prenosimo u celosti :

Prošlo je skoro pet godina od kako su izgorele prostorije Fudbalskog kluba Arsenal, a gradska vlast ni ne pomišlja da ovaj zapušteni sportski kompleks dovede u funkcionalno stanje. Nekada jedan od najlepših stadiona u gradu, bio je ponos Palilulaca i Kragujevčana, a danas je ruina koja je potpuno devastirana i zaboravljena u zgarištu.

Izgorele prostorije kluba, ograda koja je pretila da padne sa strane do groblja je uklonjena od strane JKP “Šumadija“ pre par godina i nije vraćena, iz oronulih tribina viri zarđala armatura, a ogradu između tribina i stadiona je vidno načeo zub vremena. Umesto da ovaj sportski kompleks bude jedan od najlepših, on je postao jedno od najvećih rugla u našem gradu. Da li je ovakva sportska infrastruktura „Za našu decu“?

 

Gospodo iz gradske vlasti, dosta je svima vašeg marketinga i slikanja pored ofarbanih klupica i ljuljaški što spada u domen tekućeg održavanja, a koje upražnjavate zbog izostanka ozbiljnih investicija u obnovu zapuštene sportske infrastrukture. Stanje u kojem se nalazi ovaj stadion je vaša slika i prilika, ovakav odnos nisu zaslužili ni Palilulci a ni deca koja treniraju u ovom klubu.

Stadion u Palilulama neće biti obnovljen ni ove godine, on čeka neku odgovornu vlast koja će stvoriti bolje uslove za našu decu, a ta vlast sigurno nećete biti vi.

 

Dalibor Jekić, narodni poslanik i predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde, Kragujevac.

Post Author: Milan

Ostavi komentar