Sednica Skupštine grada 10 juna

Nakon konsultacija sa šefovima odborničkih grupa, Miroslav Petrašinović predsednik Skupštine grada zakazao je 32. redovnu sednicu gradskog parlamenta za 10. jun u 9 sati. Datum nosi i jednu simboliku jer istog dana 2016. godine, konstituisan je aktuelni saziv parlamenta, a sledeće zasedanje će, verovatno, biti poslednje u ovom odborničkom sazivu.

Za protekle četiri godine gradski parlament je zasedao ukupno 44 puta: održane su 32 redovne sednice, devet sednica po hitnom postupku i tri svečana zasedanja u okviru obeležavanja Dana grada.

Kao posebnu tačku koja se očekuje kroz dopunu materijala za sledeću sednicu, predsednik Skupštine grada izdvojio je odluku o obeležavanju Dana grada i predloga lica koja ove godine treba da ponesu jedno od najviših prizanja koja grad Kragujevac dodeljuje – dobitnika Đurđevdanske nagrade.

Vođeni idejom da je Velika Gospojina verski praznik definisan kao praznik od posebnog značaja čiju organizaciju grad Kragujevac podržava Odlukom o značajnim praznicima, datumima i jubilejima, gradske vlasti predložiće da se ove godine tradicionalne aktivnosti programa obeležavanja i dodelu Đurđevdanske nagrade održe 28. avgusta u okviru Gospojinskih svečanosti.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar