Posle teške rasprave izabran novi-stari gradonačelnik Nikola Dašić i Gradsko veće

Većinom glasova odbornika u lokalnoj skupštini Nikola Dašić, kao kandidat koalicije SNS, SPS, 300 Kragujevčana izabran je za gradonačelnika Kragujevca.

Uz Dašića, na jučerašnjoj sednici izabrani su i članovi Gradskog veća. Za zamenika gradonačelnika izabran je Dejan Ružić, diplomirani ekonomista iz Kragujevca, a za podpredsednicu Skupštine grada Anđelka Stojković Anđelković, doktor medicine, specijalista.

Za članove Gradskog veća Kragujevca izabrani su Radomir Erić za privredu, Predrag Stevović za sport, lider grupe građana „300 Kragujevčana“ Dušan Zeka Aleksić za obrazovanje, Jelena Pavić za socijalnu zaštitu, Aleksandar Milošević za investicije i upravljanje projektima, Stefan Nikezić za ekologiju i unapređenje životne sredine, Sanja Tucaković za lokalnu samoupravu, Snežana Živanović Katić za ravnomerni i održivi razvoj sela i grada, Ana Jelić za kulturu i Maja Angelovski za komunalne delatnosti.

Odbornici opoziicje, u većini slučajeva, bojkotovali su glasanje za kandidate koalicije na vlasti.

Sama rasprava bila je veoma živa i žestoka uz dosta teških reči ali i argumenata. Još pre prve tačke odbornici opozicije, pre svega nekdašnji gradonačelnik Veroljub Stevanović, javljali su se da reklamiraju povredu poslovnika jer je po njihovom shvatanju sednica sazvana nelegalno jer nije ispoštovan rok da se pozivi uruče 24 časa pre sednice, što je obaveza čak iako je hitan postupak.

Kroz dalju raspravu, kroz sve tačke dnevnog reda viđeno je dosta replika a opozicioni odbornici Dalibor Jekić i Ivan Dubljanin, izazvalili su i novog-starog gradonačelnika da više puta replicira na njihove navode.

Post Author: Milan

Ostavi komentar