Održana blokada saobraćaja u znak protesta zbog novih zakona eksproprijaciji i referendumu

U skladu sa najavom organizatora, danas je u Kragujevcu sa početkom u 14 časova održana blokada saobraćaja zbog usvajanja zakona o eksproprijaciji i referendumu.

Blokada je najavljena praktično za sve veće gradove u Srbiji, a u Kragujevcu je okupila nekoliko stotina ljudi, koji su u predviđeno vreme zatvorili Glavnu ulicu na prostoru ispred kafane „Balkan“.

Ono što je bilo mimo najava je da se protest umesto sat vremena, produžio na čitava dva sata i da su okupljeni građani blokirali i Bulevar Kneza Mihajla, najpre kod bivše zgrade Komande korpusa, a onda na raskrsnici kod Zastavinog solitera..

Primetno je bilo veliko prisustvo pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, pa i Intervetne brigade ali na sreću nije bilo incidenata ni sa policijom ni između građana, tako da je za razliku od Šapca, Novog Sada, Požege, Valjeva i drugih mesta gde je bilo tuča i privođenja u Kragujevcu sve prošlo mirno.

Iz razgovora sa ljudima koji su protestovali, očekivanja su da će se i u narednim danima nastaviti okupljanja nezadovoljnih novousvojenim zakonima.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar