NS : Za 26 miliona dinara uvećana cena radova na rekonstrukciji Trga Radomir Putnik

Povodom uvećanja cene radova na rekonstrukciji Trga Radomira Putnika, saopštenjem za javnost koje prenosimo u celosti, oglasio se Gradski odbor Narodne stranke :

Nakon slučaja upropašćene Tržnice, povodom kojeg se Gradski odbor Narodne stranke više puta oglašavao, a sve će rezultovati našom krivičnom prijavom protiv svih odgovornih, otvara se izgleda još jedno poglavlje, u beskrajnom nizu nesrećnih građevinskih poduhvata aktuelne gradske vlasti.
Aktuelna gradska vrhuška nastavlja da, na bahat i besprizoran način, neodgovorno troši milione evra i ponaša se prema novcu građana grada Kragujevca, kao da se radi o njihovoj ličnoj svojini.
Naime, kao i kod projekta rekonstrukcije Gradske tržnice, gde su aneksima osnovnog ugovora potpisanim sa izvođačem radova uvećali vrednost radova sa 2,5 miliona evra na 3,9 miliona evra, tu praksu su nastavili i sa projektom rekonstrukcije Trga Radomira Putnika.
Pozivajući se na član 158.stav 1. Zakona o javnim nabavkama, isto kao i u slučaju rekonstrukcije Gradske tržnice, Gradska uprava za razvoj i investicije, odobrila je uvećanje vrednosti radova, pa će izvođaču radova biti dodatno isplaćeno iz gradskog budžeta, pazi sad, 26 miliona dinara ili oko 221.000 evra, što nas dovodi do krajnje cifre od 413 miliona dinara, to jest, ogromnih 3,4 miliona evra.
Povodom toga, pravi je trenutak da postavimo pitanje načelniku Gradske uprave za razvoj i investicije, gospodinu Dejanu Ružiću, da li je ovo prvi u nizu ili će biti još aneksa koji će se potpisati sa izvođačima radova, a koji se tiče uvećanja vrednosti radova?
Podsećamo građane ovog grada da je nešto slično već urađeno kod projekta Gradske tržnice, pa su uvećanja išla do 50% od ukupne vrednosti radova.
Takođe, postavljamo gospodinu Ružiću , koje su to okolnosti, koje „savestan“ naručilac posla, tj. aktuelna gradska vlast, nije mogao da predvidi, pa je došlo do uvećanja vrednosti radova?
Nadamo se samo da će građani grada Kragujevca, za ovoliki uložen novac, dobiti trg optočen dragim kamenjem, zlatom i alabasterom, a ne jeftine behaton ploče i šarenu muzičku prskalicu.
Uostalom, građani grada Kragujevca su se već uverili kako je za sličnu sumu novca „pozlaćena“ zgrada Tržnice, pa se iskreno nadamo da Trg neće doživeti istu sudbinu.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar