NS : „Sram vas bilo!“

Saopštenje Gradskog odbora Narodne stranke u Kragujevcu prenosimo u celosti :

Po oprobanom i izlizanom modelu vladajuće stranke, čim je to potrebno centrali, lokalni odbori, kao po naredbi, izlaze u javnost sa svojim domaćim sastavima i ispraznom retorikom. Nije trebalo mnogo, kad evo i „naših“ u „punom svetlu i slavi“, jer ne smeju nikako u centrali da pomisle da kragujevački naprednjaci nisu uz rame „milog nam“ predsednika.
Grad Kragujevac jeste možda na najnižim granama, upravo zahvaljujući tim naprednjacima, ali se, po ulizičkim saopštenjima predsedniku, kotira visoko i na tome im treba „čestitati“.
Takođe, ovo je odlična prilika da skrenu pažnju sa svoje nesposobnosti, jer Đurđevdan prođe, a Dašić se, i pored obećanog, nije preselio u nekadašnju zgradu suda, jer, kao što svi vidimo, građevinski radovi nisu ni blizu kraja. Nazire se još jedan slučaj „Tržnice“, ali o tom potom.
Ovom prilikom, treba skrenuti pažnju na nekoliko tačaka ovog tragikomičnog saopštenja naprednjaka, ne bi li se videlo koliko su isti zagazili u stranačko slugeranjstvo, bez ikakvog osećaja za tragični trenutak u kojem se ovo društvo nalazi i potpuno slepilo za sve ono što njihovom uhu ne odgovara.
Skupovi protiv nasilja, koji se ovih dana dešavaju u većim gradovima naše zemlje jesu pobuna naroda protiv cirkusa, koji je svojim delovanjem proizveo upravo „veliki štrumpf“, sa onima oko sebe, posle jedanaest godina vlasti.
Višegodišnje promovisanje pink kulture i kulture rijaliti programa, pod neskrivenom zaštitom države i vladajuće stranke, a negiranje bilo kakvih ljudskih i porodičnih vrednosti, uz redovne nervne slomove i jeftine predstave „milog nam“ predsednika na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, dalo je svoj žalostan i tragičan rezultat u danima za nama.
Pitali smo se svi da li će tragični događaji koji su se desili konačno prizvati ispravnu reakciju vlasti, ali umesto toga dobili smo samo još jedan stranački skup SNS-a, kako rekoše, do sada neviđenih razmera.
Sa druge strane, kragujevačkim naprednjacima i ne treba mnogo zamerati, jer mnogo je posla pred njima ovih dana. Treba spremiti sendviče, animirati članstvo, zatim treba pritiskati i pretiti zaposlenima u gradskim javnim preduzećima, organizovati autobuse do glavnog grada…
Elem, 26. maja ćemo ponovo imati priliku da vidimo ono što je svima poznato, da je car go, a da niko to ne sme da mu kaže, jer da su mu rekli, možda bi shvatio da život u Srbiji nije rijaliti program i da nije sve predizborna kampanja.
A vi, kragujevački naprednjaci, upravo ovim i ovakvim saopštenjem, ponovo ste pokazali da ste deo ove njegove šarade, kao i to koji su vam prioriteti u ovom tragičnom trenutku, te da vam je lični interes, bez obzira na sve, i u atmosferi opšte tragedije, najvažniji.
Zbog svega toga, SRAM VAS BILO!!!

Post Author: Milan

Ostavi komentar