NS Kragujevac : Razotkrivanje izdajničke politike režima prema Kosovu i Metohiji

Saopštenje Gradskog odbora Narodne stranke u Kragujevcu prenosimo u celosti :

Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu u neposrednom razgovoru sa svojim sugrađanima danima ukazuje na razmere štetočinske i antidržavne politike Aleksandra Vučića u pogledu Kosova i Metohije. Iako mimo svojih ustavnih ovlašćenja, Vučić je usmenim prihvatanjem tzv. nemačko-francuskog plana o Kosovu naneo ogromnu štetu našim nacionalnim i državnim interesima, ugrozivši teritorijalni integritet, suverenitet i celovitost države.

Iako režim, kao i televizije i tabloidi pod njegovom kontrolom žele da umanje značaj Vučićevih antidržavnih poteza, tvrdnjom da Vučić nije ništa potpisao u Briselu i Ohridu, nesporno se radi o nepoštovanju Ustava Republike Srbije i radnjama koje predstavljaju krivično delo. NJegov usmeni pristanak na sporazum sa tzv. državom Kosovo po svim parametrima predstavlja kapitulaciju države i slom njene kosovske politike. Da li ima boljeg dokaza za napred navedenu tvrdnju od tačke četiri sporazuma koja obavezuje Srbiju da neće blokirati ulazak tzv. države Kosovo u međunarodne institucije (čitaj Ujedinjene nacije)?

Građani sve više uviđaju o kakvoj antidržavnoj politici režima se radi, uvijenoj o oblandu tobože zaštite nacionalnih interesa. Kako Vučić i njegov SNS nisu na izborima dobili podršku naroda za ovakvu antidržavnu politiku, naredni izbori će značiti njihov veliki poraz i nadu u stvaranje nove odgovorne vlasti koja će na odgovoran i patriotski način voditi brigu o najvažnijim državnim pitanjima, što Kosovo svako jeste.

Post Author: Milan

Ostavi komentar