NS Kragujevac : Poražavajući odnos Vlade Republike Srbije prema obeležavanju Dana državnosti u Kragujevcu

Povodom dana državnosti saopštenjem za javnost koje prenosimo u celosti, oglasio se Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu :

Kragujevac, prva srpska prestonica je godinama uskraćena za posete najviših državnih zvaničnika. Poražavajući odnos Vlade Republike Srbije prema obeležavanju Dana državnosti, pa i prema samom gradu Kragujevcu, najbolje se može videti na osnovu toga koga smo imali prilike da ugostimo ovih godina na svečanoj akademiji, koja se već tradicionalno održava u zdanju Stare skupštine.

Taman smo se ponadali da je prošlogodišnje prisustvo jedino ministarke Marije Obradović, bio previd koji se neće ponovo dogoditi, saznasmo da ćemo ove godine „uživati“ u svečanoj besedi Tomislava Momirovića, ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije. Nedostojnost i nedoraslost dotičnog ministra samom povodu obeležavanja stvaranja moderne srpske države, inače svojevrsnog mister lapsusa aktuelne političke scene, čoveka koji ima velikih problema u logičkom iznošenju sopstvenih misli, ne treba ni pominjati, ali utisak koji ostaje posle ovoga je poražavajući za sve građane Kragujevca.

Za sve to možemo zahvaliti čelnicima grada, koji su svojim činjenjem i nečinjenjem spustili ugled ovog grada na najniže moguće grane.

Sa druge strane, „kompetentnost“ Vlade Srbije svi znamo, a možda nas najavljena i dugo očekivana beseda „Tome Mone“ uveri u suprotno… ili možda ne…

Post Author: Milan

Ostavi komentar