NS : Koji su bili kriterijumi da se predsedniku Vučiću dodeli plaketa „Svetog Đorđa“

Saopštenje Gradskog odbora Narodne stranke prenosimo u celosti :

Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu postavlja pitanje kojim se kriterijumima gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić rukovodio prilikom donošenja odluke da se predsedniku Vučiću dodeli plaketa „Svetog Đorđa“? Iako Dašić navodi da su razlozi Vučićev doprinos razvoju grada, razlozi su očigledno političke prirode, obzirom da naš grad pod vlašću naprednjaka stagnira. Niz institucija je izmešteno iz našeg grada, a vitalni infrastrukturni projekti, poput rekonstrukcije Kliničkog centra u Kragujevcu nisu ni blizu završetka.
Od mnogo obećavanih investicija, Kragujevčani su svedoci da naš grad postaje postepeno marginalizovan. Ne tako davno, na Sretenje tekuće godine, Vučić je u Kragujevcu najavio niz investicija u naš grad. Iako je bilo i reči o rešenju problema zgrade „Stare tržnice“ koja se nemarom vlasti i investitora nalazi u katastrofalnom stanju, svedoci smo da pomaka nema.

Kragujevac zaslužuje bolje. Zaslužuje odgovornu gradsku vlast i gradonačelnika koji bi se sa svojim timom istinski posvetio razvoju grada, a ne da gradska priznanja dodeljuje na osnovu političke pripadnosti i poslušnosti, a ne u skladu sa objektivnim kriterijumima.

Post Author: Milan

Ostavi komentar