NS: „Gde su nova autobuska stajališta ?“

Šta se dešava sa odavno najavljenom javnom nabavkom za autobuska stajališta i zašto novac za koji se JKP Šumadija zadužila još uvek nije iskorišćen za tu svrhu, pitaju se u saopštenju koje prenosimo u celini u Gradskom odboru Narodne stranke u Kragujevcu :

„Odlukom Kriznog štaba za sprečavanje širenja virusa KOVID19 doneta je odluka da se od danas (ponedeljak 04. maj) dozvoli javni gradski prevoz u Kragujevcu. Kragujevčani koji koriste uslugu javnog prevoza ponovo će na dotrajalim stajalištima čekati autobuse. Prošlo je skoro godinu dana od kako je na stajalištu „Ured“ postavljeno novo „pilot“ stajalište a kako je tada navedeno u maju i junu 2019. trebalo je da bude postavljeno još 100 novih, modernih stajališta za čiju nabavku i postavljanje je određena cena od milion i po evra.

Skoro godinu dana kasnije ni jedno jedino stajalište nije postavljeno. Javna nabavka za pomenuta stajališta nikada nije raspisana a novac za koji se JKP Šumadija zadužila u junu 2019. godine još uvek nije iskorišćen za nabavku. Bar ne za nabavku stajališta.

• Zašto JKP Šumadija još uvek nije raspisala tender?

• Zašto se uopšte i čeka na raspisivanje javne nabavke ako, prema našim saznanjima, posao može da uradi gradsko Preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Šumadija DOO (bivši Šumadija DES), čiji je većinski vlasnik grad Kragujevac, po nižoj ceni?

Naime, Šumadija DOO je napravila gotovo identično stajalište koje zadovoljava sve kriterijume, ujedno i jeftinije od postavljenog pilot stajališta. Građani Kragujevca mogu se i sami uveriti jer stajalište stoji izloženo na samom ulazu u Šumadija DOO.

Na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacija od javnog značaja, uputili smo ova pitanja i JKP Šumadija. Građani Kragujevca imaju opravdan interes da znaju kako se troši njihov novac i dokle se stiglo sa realizacijom zamene dotrajalih autobuskih stajališta.“

Post Author: Milan

Ostavi komentar