NS : „Da li opet ponestaje novca kada treba uložiti u UKC Kragujevac“

Saopštenje Gradskog odbora Narodne stranke u Kragujevcu prenosimo u celosti :

Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu izražava žaljenje i nezadovoljstvo povodom najave Ministarstva zdravlja Vlade Republike Srbije da je obustavljen tender za projektovanje gradnje i rekonstrukcije Univerzitetskog Kliničkog centra Kragujevac.

Svedoci smo da se o pomenutoj rekonstrukciji govori godinama, a da konkretni pomaci po tom pitanju izostaju. Dok se vlast hvali uspešnom rekonstrukcijom i izgradnjom nekih drugih zdravstvenih ustanova, naš Klinički centar ostaje zaboravljen. Kako bi sačuvao ugled jedne od najvećih zdravstvenih ustanova u Srbiji i valjano zbrinjavao svoje pacijente, neophodna je hitna rekontrukcija Univerzitetskog kliničkog centra. Poslednja vest objavljena od strane Ministarstva zdravlja potvrđuje tezu o tome da vlast ne namerava da ozbiljno pristupi problemu.

Gradski odbor Narodne stranke zalaže se za hitnu rekonstrukciju centra, kako bi kao ključna zdravstvena ustanova mogao da odgovori na zdravstvene probleme 2 miliona pacijenata koji se u njemu leče. Kao što je Kragujevac zanemaren od strane ove vlasti po nizu pitanja, tako se marginalizacija odnosi i na zdravstvenu politiku, pri čemu je slučaj našeg Kliničkog centra pravi primer. Ukoliko se nastavi nemaran odnos vlasti, naš Klinički centar neće moći da se valjano razvija u naučnom, stručnom i tehnološkom smislu, dok će zdravstvena nega pacijenata biti ugrožena.

Post Author: Milan

Ostavi komentar