Kragujevačka inicijativa : Kragujevac na izdisaju

Saopštenje grupe građana Slađan Rakić – Kragujevačka inicijativa prenosimo u celosti :

Od samog početka “rekonstrukcije” sve vezano za Trg  Radomira Putnika je pod velikim znakom pitanja o kakvom se kriminalu radi, propalim projektima, sumnjivim ponudama ponuđača, nameštenim tenderima itd. Dok se takve zakulisne radnje izvode u četiri zida između malog broja ljudi u gradskoj vlasti, postoje i one radnje koje se ne mogu prikriti kao što je seča zdravog drveća upravo na tom Trgu. Mnogi možda nisu ni obratili pažnju jer je on zatvoren već dugo, a ulaz unutra naravno zabranjen.

Dragi Kragujevčani, ukoliko se sećate onog lepog drveća, starih zdravih lipa koje su kružile sam spomenik, nemojte biti iznenađeni što ih više nema. Firma iz Beograda je glavni projektant koji uzima novac iz našeg budžeta te sa našim novcem pred našim očima izvodi ovakve radnje.

Verovatno će se pravdati time da su “stručnjaci” utvrdili da je ovo drveće ipak bilo staro, bolesno i zrelo za seču, a da će na istom mestu posaditi nove sadnice. Pitamo se znaju li oni koliko je godina tom drveću potrebno da poraste kao one zdrave lipe upravo posečene? Verovatno mi to nećemo doživeti da vidimo, a oni su još jednom dokazali da im ništa nije sveto i da preduzimaju sve radnje da ovaj grad unište u potpunosti.

Sećate li se vaše odluke o sprovođenju akcije „Vrati dah prirodi – posadi drvo“, koja je usvojena na sednici Skupštine grada i da ste se dičili time da je Kragujevac prvi grad koji je zabranio izgradnju objekata bez sadnje drveća?  Kratak je period od 1.septembra prošle godine kada je ova odluka stupila na snagu do ovog zločina na Trgu Radomira Putnika u samom centru grada. Naviknuti na vašu amneziju, kršenje svih odluka i zakona, sakriveni iza lažnih parola kako Kragujevac teži statusu zelenog grada, obzirom da je ova odluka doneta upravo na inicijativu gradonačelnika Nikole Dašića, smatramo da je u najmanju ruku  ljudski da na sutrašnjoj sednici Skupštine grada podnese javno ostavku!

Post Author: Milan

Ostavi komentar