Jekić: „To što želite da zatvorite sednicu po hitnom postupku neće temu skloniti pod tepih!“

Zakazivanjem redovne sednice Skupštine grada Kragujevca, vlast u Kragujevcu želi da zatvori sednicu po hitnom postupku na kojoj je trebalo da se raspravlja o odluci o isplati 300 miliona iz budžeta fizičkom licu za zemlju koje nije kupilo prilikom kupovine objekta. Izbegavanje rasprave o ovoj temi ne znači i izbegavanje odgovornosti, a nedolaženjem na sednicu odbornika vladajuće većine je poslata jasna poruka da vlast zna da odluka koja je donesena prošle godine nije ni dobra ni zakonita. Za nas sednica po hitnom postupku nije završena.

Za opoziciju i građane ova tema nije zatvorena, šteta od 300 miliona dinara je ogromna za naš grad i stanje u njemu. U gradu gde nema dovoljno mesta u vrtićima, gde se naplaćuju članarine deci u sportskim klubovima, gde ne postoji ni jedna dvorana za održavanje kulturnih događaja, gde se raspadaju ulice, ne može a da se ne priča o tolikom novcu. Za ovaj novac smo mogli da rekonstrušemo dvoranu Šumadija ili da izgradimo tri vrtića ili da dovedemo brojne ulice u normalno stanje.

Koaliciji Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije, 300 Kragujevčana i pokretu Mirka Čikiriza poručujemo da ova tema ne može, a i niti će otići pod tepih.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar