Jekić: Ministre Vesiću, da li je put Vožd Karađorđe za Topolu ili protiv nje?

 

Prostornim planom je predviđeno da nova trasa puta Vožd Karađorđe prolazi kroz 14 mesnih zajednica, a od čega je 13 seoskih mesnih zajednica. Trasa puta preti da ugrozi preko 600 hektara plodne zemlje opštine Topola, za mnoge ljude je ta zemlja izvor egzistencije. Ministre Vesiću, zahtevam od Vas da pod hitno odete u Topolu i da razmotrite izmenu trase, morate da omogućite vrednim poljoprivrednicima da mogu da žive od svog rada. Na toj zemlji se nalaze brojni zasadi voća koji su decenijama uzgajani i koji su prenošeni sa kolena na koleno, ta zemlja je mnogima dedovina i njena vrednost za vlasnike tih parcela je neprocenjiva. Šumadinci se zemlje svojih predaka teško odriču, u nju su uloženi veliki trud i znoj brojnih generacija.

Ne može ni jedan put da bude iznad života običnih ljudi, shvatite da krak od Zagorice do Svetlića mora da promeni svoju trasu. Ta trasa mora da bude u skladu sa potrebama tih sela i poljoprivrednih proizvođača, ni jedan put nije iznad života naših građana. Šta će nam put ako on tera građane iz opštine Topole, iz naše srpske Toskane. Mi Šumadinci se ponosimo vinogradima i voćem iz Topole, želimo da tako ostane i da to prenosimo sa generacije na generaciju. Put mora biti u funkciji razvoja opštine Topole, a ne suprotno.

Ministre Vesiću, Vožd Karađorđe je uvek bio uz svoj narod, nadam se da ćete se dozvati pameti, a da će trasa puta Vožd Karađorđe biti za svoj narod a ne protiv njega.

 Dalibor Jekić, narodni poslanik Stranke slobode i pravde i predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde, Kragujevac.

Post Author: Milan

Ostavi komentar