Jekić : Kragujevački naprednjaci dvostruko poniženi

Kragujevački naprednjaci prolaze golgotu jer nakon konstitutivne sednice koja je odžana 13.2. nemaju odobrenje da zakažau sednicu na kojoj treba da se izabere gradonačelnik i Gradsko veće. Drugo poniženje kroz koje prolaze lokalni naprednjaci je zbog čega oni moraju da idu da rade kampanju ili eventualno da se privremno presele u rubne opštine Beograda, a ne u gradske opštine.

Ovakav odnos centrale prema povereništvu kragujevačkog odbora je izazvao veliko nezadovoljstvo, a da li će se izboriti da se izabere gradonačelnik i Gradsko veće u narednih pet dana kada ističe rok, videćemo. Kragujevački naprednjaci se pitaju zbog čega oni moraju da idu u Mladenovac, a ne na Voždovac kao građani iz Male Krsne. Takav odnos za njih je neprihvatljiv i predstavlja veliku nepravdu.

Ovakav odnos prema povereništvu Srpske napredne stranke u Kragujevcu ne čudi uopšte, predsednik Srbije i njihov bivši predsednik stranke Aleksandar Vučić rekao je na Glavnom odboru da niko u Srbiji bez njega ne vredi ništa, a za šta je dobio veliki apaluz. Očigledno je da naprednajcima u Kragujevcu da ne idu u Mladenovac može samo da pomogne neka međunarodna misija ili poštovanje preporuka ODIHR-a.

 

Dalibor Jekić, narodni poslanik Stranke slobode i pravde  i predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde, Kragujevac

 

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar