Jekić: Ana Brnabić obezbeđuje kontinuitet urušavanja Narodne skupštine

„Vladimir Orlić je izgovorenom rečenicom da će Srpska napredna stranka sprovoditi istu politiku kao i do sad najavio kontinuitet urušavanja Narodne skupštine, a za koje puno poverenje daju Ani Brnabić. Ana Brnabić je osoba čija su ministartva učestvovala u prevarnim i nezakonitim radnjama na prethodnim izborima, umesto podnošenja odgornosti ona je nagrađena novom funkcijom. Pri prvom predsedavanju je pokazala da nije spremna da bude prva među jednakima, a praksu krešnja zakona je prenela na kršenje Poslovnika“ izjavio je narodni poslanik i predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Dalibor Jekić.

„Pre samo desetak dana je izjavila da želi da uspostavi dijalog i da utiče na smanjenje tenzija, naravno da je u tom trenutku bilo teško poverovati da će raditi na tome, ali pri svom prvom predsedavanju Narodnom skupštinom je i pokazala svoju neiskrenost“ dodao je Jekić i naglasio da je teško očekivati da je Ana Brnabić osoba koja će vratiti normalnost i poštovanje Poslovnika, to je osoba koja prednjači u uvredama političkih protivnika, koja širi mržnju prema građanima koji ne podržavaju njenu stranku, koja skupštinski hol naziva toaletom, koja se svakodnevno obrušava na nezavisne medije.

Ocenio je da za nju nije problem da neki ljudi iz susednih država dođu autobusima i glasaju na lokalnim izborima u Srbiji, umesto stida mi imamo na delu bahatost i podsmehe jer je svesna da su institucije za vreme njenog predsedavanja Vladom RS suspendovane i da su u funkciji opstanka na vlasti Srpske napredne stranke. Takođe, ona se pita gde je to vršen pritisak na građane, a mi je pitamo jel ima neki grad i opština gde nije vršen pritisak. Za nju je odgovorna opozicija ona koja ćuti na sve nenormalnosti i krađe u ovom društvu, ona opozicija koja hvali vlast i brani je od nevidljivog neprijatelja. Izvinite, ali ne možemo baš svi da budemo Zavetnici.

„Srpska napredna stranka da je iskreno želela promenu ponašanja i vraćanje ugleda Narodnoj skupštini ne bi na to mesto izabrala nekog ko svakako nije osoba koja će to uspostaviti. Ana Brnabić nije osoba koja će smanjiti tenzije i uspostaviti dijalog, ona je osoba koja će nastaviti da urušava ugled Narodne skupštine, ona je garant nastavka istog ako ne i goreg ponašanja“ zaključio je Jekić.

 

 

Dalibor Jekić, narodni poslanik Stranke slobode i pravde  i predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde, Kragujevac

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar