I u Kragujevcu odata počast Oliveru Ivanoviću

Više od stotinu Kragujevčana okupilo se večeras u Sabornoj crkvi da oda počast i upali sveće povodom godišnjice od nerazrešenog ubistva Olivera Ivanovića.

 

Organizatori kragujevačkog protesta 1od5miliona pozvali su Kragujevčane se dan ranije da 16. januara,, ukoliko ne mogu da odu u protesnu šetnju u Beogradu, u Sabornoj crkvi odaju poštu „čoveku koji je poginuo boreći se protiv tirana koji razaraju ne samo Kosovo, nego i čitavu Srbiju”.

– Ukoliko niste u mogućnosti da otputujete, kao što većina nas nije, pozivamo vas da u sredu, za vreme protesta u Beogradu, od 18 sati, u miru i dostojanstveno, preminulom odamo poštu paljenjem sveća u Sabornoj crkvi. Porta će biti mala za sve nas. Upalite sveće na ulici! Ostavite pištaljke i ponestite sveće, navedeno je na zvaničnoj fejsbuk stranici organizatora kragujevačkog protesta.

Oliver Ivanović bio je lider Građanske inicijative SDP i jedan od najpoznatijih srpskih političara na Kosovu. Ubijen je u januaru 2018. godine, a počinioci ubistva još uvek nisu poznati. Pronalaženje počinilaca i nalogodavaca ovog ubistva jedan je od zahteva upućenih sa protesnih okupljanja u Beogradu.

 

Izvor : PRESSEK

Post Author: Milos Ristic

Ostavi komentar