DS Kragujevac : „Šumadinci otporni na pritiske“

Povodom kako kažu pritiska, koji se vršio na zaposlene u javnom sektoru, da se pojave na jučerašnjem mitingu podrške Srbima sa Kosova i Metohije, saopštenjem za javnost koje prenosimo u celosti, oglasio se Gradski odbor Demokratske stranke u Kragujevcu :

Gradski odbor Demokratske stranke čestita građanima Kragujevca i Šumadije što su juče jasno i glasno odbili da budu zloupotrebljeni u političke svrhe i pored toga što je pritisak na njih bio kao i uvek jak i bezobziran.

Nikada ova vlast neće naučiti da se patriotizam ne dokazuje kvotama po javnim preduzećima, pritiskom direktora na zaposlene i sastavljanjem lista podobnih i nepodobnih radnika. Nije ovaj grad ni u ranim devedesetim pristao na prinudnu mobilizaciju za nejasne ciljeve, pa tako i ovo političko pozorište nije moglo da izbaci predstavu koja bi zainteresovala Kragujevčane.

Nije upitna hrabrost građana, kao ni empatija prema nesrećama Srba na Kosovu i Metohiji ali otpor manipulacijama i čitavom inženjeringu podrške i mitingašenja koje gledamo već deceniju u Srbiji očigledno raste.

Zatvaranje građana u torove, organizovane na javnim mestima i trgovima, da bi se medijski spinovala podrška politici velikog vođe, očigledno više nema prođu.

Koliko god se za širu javnost skrivala činjenica pritiska na zaposlene u javnom sektoru, da se pojavljuju na od vlasti organizovanim događajima, zaposleni o tome više ne žele da ćute.

U njihovo ali i ime svih građana od vlasti zahtevamo da prekinu sa tom praksom, koja je odlika samo diktatorskih režima i zatvorenih društava. Šumadinci su bili i ostaće slobodni građani, ograničeni jedino ustavom i zakonom zemlje koju vole i u kojoj žive.

Post Author: Milan

Ostavi komentar