DS Kragujevac : „SNS je servis krupnog i nelegalnog kapitala“

Povodom jučerašnje izjave Gradonačelnika Kragujevca Nikole Dašića, date pojedinim lokalnim medijima, u kome kaže da Aleksandar Vučić neće dozvoliti da SNS postane interesna grupa poput Demokratske stranke, saopštenjem za javnost oglasio se Gradski odbor Demokratske stranke u Kragujevcu. Saopštenje potpisuje Predsednik gradskog  odbora DS-a u Kragujevcu i prenosimo ga u celosti :

Šef kragujevačkog ogranka Srpske napredne stranke Nikola Dašić, napravio je uspelu šalu kada je za lokalne medije u Kragujevcu izjavio da njegov šef Aleksandar Vučić neće dozvoliti da se SNS pretvori u interesnu grupu poput Demokratske stranke.

Srpska napredna stranka je upravo konglomerat interesnih grupa koje deluju na lokalnom, regionalnom ili nacionalnom nivou. Te grupe međusobno su povezali novac, vlast i patološke ambicije onih kojim je po njihovim sposobnostima i ljudskim kvalitetima mesto na margini društva.

Takva parapolitička organizacija i njen vođa Aleksandar Vučić nikada ne mogu biti kao Demokratska stranka, koja je nastala i opstala na idejama slobode, demokratije i modernizacije Srbije i srpskog društva.

Za Srbiju bi bilo dobro da se Srpska napredna stranka ugleda na Demokratsku stranku. Nesreća naše zemlje je upravo u tome što su se neograničene vlasti i moći dočepale snage koje su sušta suprotnost vrednostima za koje se zalaže naša stranka. Štaviše, SNS danas po svim bitnim obeležjima i nije politička partija, već servis krupnog i nelegalnog kapitala.

Jedina funkcija Srpske napredne stranke danas je to da na izborima namakne glasove kartelu kiji je okupirao i oteo državu Srbiju od njenih građana. Zato bilo kakva izjašnjavanja i ocenjivanja unutar SNS-a državnih funkcionera koje su sami postavili i dali im moć, nije ništa drugo nego borba za što bolje i unosnije pozicije unutar interesne grupe, gde oni koji su se zamerili vođi budu brzo zamenjeni drugima ali uspostavljeni koruptivni sistem funkcioniše bez prekida.

Istorija Srbije ne pamti tako dobro na interesu organizovanu grupu kao što je SNS, i zato svako poređenje sa Demokratskom strankom ili bilo kojom drugom političkom organizacijom u Srbiji, može se smatrati neprimerenim i uvredljivim.

Očekujemo da će pravu ocenu funkcionera i vlasti Srpske napredne stranke dati tek građani Srbije ali na slobodnim i fer izborima za čije održavanje se Demokratska stranka bori i zalaže.

 

15.05.2021                                                                                  Ivan Dubljanin

                                                                                    Predsednik GrO DS Kragujevac

 

Post Author: Milan

2 thoughts on “DS Kragujevac : „SNS je servis krupnog i nelegalnog kapitala“

  Kiza

  (15 маја, 2021 - 10:59 pm)

  Da li je moguće da je SNS nekoga optužio da je interesna grupa. Nema veće interesne grupe od ove SNS klike, od vrha do dna. Sve su privatizovali i svaki biznis u Srbiji stavili pod svoju kontrolu.

  Lazar Jovanović

  (15 маја, 2021 - 11:01 pm)

  Bravo demokrate, samo ih cepajte !

Ostavi komentar