DS Kragujevac : Pomoć „Velikog brata“

Saopštenje Gradskog odbora Demokratske stranke u Kragujevcu prenosimo u celosti :

Ako su građani Kragujevca pomislili da je dolazak predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića u Kragujevac, na obeležavanje državnog praznika, priznanje ovom gradu da je dao neizbrisiv trag u stvaranju moderne srpske države, moramo im reći da greše, jer to mu nije bilo ni na pameti.

Ovim činom Aleksandar Vučić je suštinski priznao da je njegova stranačka ispostava u Kragujevcu žestoka zabrljala. Godinama je predsednik Srbije zaobilazio Kragujevac za državne praznike više nego i ona kiša iz narodnog predanja. O motivima za to se raspravljalo mnogo puta i ima ih više ali nešto se očigledno promenilo. Osećao se predsednik SNS-a ranije dovoljno komforno i moćno da može da postrojava po želji svoje stranačke kolege, otvoreno pokazuje kome je privržen ali i kome nije. Kragujevac je u toj igranci loše prolazio. Čini se da vremena koju su pred nama, ne ulivaju Aleksandru Vučiću dovoljno samopouzdanja da može da nastavi na isti način. Pri tome jedno od onih mesta gde mu je podrška sve manja, iz mnogobrojnih razloga je Kragujevac. Ovdašnji odbor naprednjaka doveo je grad u stanje polu-raspada a građnsko nezadovoljstvo je sve veće. On to kao ljubitelj istraživanja javnog mnjenja, koje dobija na dnevnom nivou, odlično zna. Poverenje u svoje stranačke kolege iz Kragujevca nema i svestan je da im je politički kredibilitet nepovratno urušen. Zato je da bi spasao stvar, odlučio da uloži sav lični preostali kredibilitet. Juče smo bili svedoci ispaljivanja najteže artiljerije obećanja koje je ikada iko dao u Kragujevcu otkada postoji ovaj grad. Sve što je ikada obećano da će se graditi u Kragujevcu, odpočeće ove godine, najavio je predsednik Srbije. Mada nije rečeno i kada će biti završeno, što nije nevažno kada se setimo da još uvek nisu završeni ni put Kragujevac-Batočina, ni mnogi drugi započeti projekti, ali ipak izrečena su velika obećanja. To najrečitije govori o dubini krize podrške lokalnoj vlasti u Kragujevcu od strane građana ovog grada. Vučić je na sebe preuzeo i da povrati Kragujevčanima Tržnicu. Zna on odlično da vlast u Kragujevcu nije sposobna da je podigne iz pepela. Kome nije bilo jasno zašto se ubrzano asfaltirala ulica Vuka Karadžića, iako je stotine ulica u gradu bilo i u lošijem stanju, sada je jasno da se pred „velikim bratom“ koji je trebao da dođe na Sretenje koliko-toliko ulepšavao uništeni prostor.

Nema te kalkulacije, obećanja i najave, koja dolazi od naprednjaka, pa makar je i lično dao predsednik SNS-a Aleksandar Vučić, koja će spasiti sadašnju lokalnu vlast u gradu od predstojećeg brodolama. Gradski odbor Demokratske stranke ozbiljno se sprema da se uhvati u koštac sa protivnikom koji je doveo grad u stanje u kojem nije bio ni pod sankcijama devedesetih godina. U Kragujevcu će uskoro priliku od građana dobiti oni koji nisu spremni da podvedu interese grada ličnoj koristi ili oligarhiji u republici radi produženja njenog opstanka na vlasti. Takav Kragujevac, će zaista biti grad koji će napredovati i biti mesto u koje će se dolaziti a ne kao danas iz njega bežati što dalje.

 

 

16.02.2023 Kragujevac              Gradski odbor Demokratske stranke u Kragujevcu

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar