DS Kragujevac obeležio 17 godina od ubistva dr Zorana Đinđića

Zoranovi stavovi nisu izgubili na aktuelnosti i kao da i danas opominju. Sve što je govorio, posebno u teškim vremenima, važi i danas. To je putokaz za stranku u ovim ništa boljim društvenim okolnostima. Na Glavnom odboru Demokratske stranke avgusta 1997, kada je DS donela odluku da bojkotuje parlamentarne izbore, rekao je da „nije cilj da budemo najjača životinja u džungli“, ali da mi „kao narod zaslužujemo demokratske i poštene izbore“. Na pitanja šta će biti sa Demokratskom strankom van parlamenta, ista pitanja koja i mi danas dobijamo, odgovorio je da „nije pitanje šta će biti sa Demokratskom strankom ako ne osvoji 20-30 mandata, već je pitanje šta će biti sa Srbijom ako izostanu reforme“. I mi se nalazimo u prelomnom, teškom trenutku kao država, pa i stranka i bitka koju sada bijemo pokazaće da smo sposobni da vodimo državu i da povratimo poverenje građana, izjavio je Ivan Dubljanin, predsednik Gradskog odbora DS Kragujevac povodom obeležavanja 17.godišnjice ubista prvog demokratski izabranog premijera Srbije i predsednika Demokratske stranke, dr Zorana Đinđića.

Dubljanin je zamolio sve članove da građanima objasne da borba koja se sada vodi u DS-u nije unutarstranačka, već borba protiv naprednjaka i pokušaja da se politika DS-a promeni naglavačke.

I ta presudna borba vodiće se na Glavnom odboru koji je zakazan za subotu, 14 mart. Naši funkcioneri i članovi izloženi su strahovitom pritisku, ucenama, da ne dođu na Glavni odbor. a sve to s ciljem da se „sruši“ bojkot i DS „izvede“ na izbore. Odlučni smo da to sprečimo, jer samo istrajnom borbom za slobodne i fer izbore, za modernu Srbiju dokazujemo da smo sposobni da vodimo državu, zaključio je predsednik kragujevačkih demokrata.

Članovi DS i građani okupili su se tradicionalno kod spomen-ploče ubijenog premijera u ulici koja u Kragujevcu nosi ime dr Zorana Đinđića i položili venac i upalili sveće.

Foto : Stevan Pajkić

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar