dr Miroslav Stojanović Džiga osuđuje napade na prosvetne radnike

Predsedavajući Otvorenom građanskom platformom „Glas Srbije“, koja broji 23 organizacije širom Srbije, dr Miroslav Stojanović, odbornik u Skupštini grada Kragujevca, najoštrije osuđuje fizičke napade u Beogradu na prosvetne radnike kao i verbalni napad na Vesnu Jerotijević koji se juče dogodio u Čačku.
Sve organizacije članice OGP „Glas Srbije“ pružaju snažnu podršku istaknutoj aktivistkinji ali i omiljenoj učiteljici i sjajnom prosvetnom radniku, te odskora i gradskoj odbornici sa liste „ProBudimo“ Čačak, Vesni Jerotijević. Poručujemo svima i svakom kabadahiji aktuelnog režima da ćemo bezuslovno stati u zaštitu svojih članova i nosioca aktivnosti OGP „Glas Srbije“ ali i svim građanima koje „silnici“ pod okriljem privilegija vlasti tlače i maltretiraju.
Nasilje nad prosvetnim radnicima je sve učestalije i postaje sve veći problem u našem društvu koji moramo sistemski što pre da rešimo.
Zato još jednom pozivam sve odgovorne institucije da reaguju na adekvatan način i preduzmu sve potrebne mere u cilju sprečavanja nasilja u školama, sa posebnim akcentom na zaštiti prosvetnih radnika u školama a i van nje. U protivnom može samo očekivati bujanje „silnika“ ali i svakako svakovrsna samoodbrana i bunt javnosti širom Srbije.

Post Author: Milan

Ostavi komentar