Demokrate izabrale predsednika i pet potpredsednika stranke, svi kandidati iz Kragujevca ušli u stalni sastav Glavnog odbora

Na izbornoj skupštini Demokratske stranke koja je održana juče u Centru za kulturu „Vlada Divljan“ za predsednika Demokratske stranke ponovo je izabran Zoran Lutovac.

Podršku demokrata cele Srbije ponovo je dobila Dragana Rakić, koja je dobila najveći broj glasova na izborima i tako obezbedila sebi drugi mandat potpredsednice stranke. Funkciju potpredsednika i potpredsednice DS-a u naredne četiri godine obavljaće i novinarka Tatjana Manojlović, dr veterinarske medicine Nenad Mitrović iz Vladičinog Hana, diplomirani pravnik Miodrag Gavrilović i prof. dr Branimir Jovančićević.

Za predsednika Političkog saveta izabran je Miroslav Vasin.

Odbor Demokratske stranke u Kragujevcu, potvrdio je i na izbornoj Skupštini stranke, da je jedan od najznačajnijih odbora DS-a u Srbiji, što se vidi i kroz rezultate ostvarene na Skupštini, izjavio je za portal Veliki park Predsednik GrO DS Kragujevac Ivan Dubljanin.

Od 40 članova stalnog sastava Glavnog odobora Demokratske stranke koji su se birali na skupštini, dva će prema rezultatima izbora biti iz Kragujevca. Kako kaže Dubljanin, nikada do sada Kragujevac nije bio zastupljen u stalnom sastavu GO sa više od jednog člana a dešavalo se i da kandidati iz Kragujevca ne budu uopšte izabrani na Skupštini.

Neretko je to bio rezultat loših procena prethodnih rukovodstava DS-a u Kragujevcu ali i organizacionih grešaka i loše promocije kandidata. Ovoga puta kampanja naših kandidata je bila dobro odrađena a odboru u Kragujevcu je potvrđeno od delegata Skupštine, da sa pravom predstavlja jednog od predvodnika celokupne reforme Demokratske stranke, zaključio je Dubljanin.

Post Author: Milan

Ostavi komentar