Dalibor Jekić : Predstojeće praznike vlast građanima čestita rastom cena struje i gasa

Poslanik Stranke slobode i pravde (SSP) Dalibor Jekić rekao je u Skupštini Srbije da je svima jasno da će se pad životnog standarda nastaviti i u narednoj 2023 godini.
“Predstojeće praznike ova vlast će čestitati građanima tako što će povećati cenu struje za 8%, a gasa za 11% iako je gas već u avgustu poskupeo za 11%. Divljanje cena i inflacija od preko 15%  uticali su na pogoršanje životnog standarda naših građana.
Cene hrane od početka godine do danas porasle su za 25 posto. Novi talas poskupljenja koji sledi u novoj godini doneće dodatna poskupljenja energenata. Struja je poskupela i to zbog toga što je SNS na čelo EPS-a postavio Milorada Grčiča koji se igrao sa EPS-om i sad imamo situaciju da će ovo preduzeće poslovati sa miljardom evra gubitka, kao i da ćemo morati da opredelimo milijardu evra za pomoć EPS-u, a biće potrebne godine za oporavak ovog sistema”- rekao je Jekić.
Poslanik Jekić je uputio pitanje ministru za unutrašnju i spoljnu trgovinu da ovo ministarstvo konačno predstavi građanima strukturu maloprodajnih cena osnovnih 100 životnih namirnica “kako bi se utvrdilo ko se u tom lancu bogati, ko ostvaruje ekstra profit, dok građani jedva sastavljaju kraj s krajem. “Premijerka je jasno rekla da sa 40.000 dinara može da preživi nekoliko dana i to je potpuno tačno, a većina građana Srbije ima otprilike tu platu. SSP kao socijalno odgovorna stranka uvek potencira na najvećim ulaganjima u zdravstvo i da kada bi birali između stadiona i zdravstva uvek ćemo birati zdravstvo”, rekao je Jekić i istakao: “Danas u Kliničkom centru Kragujevca 1224 pacijenta čeka na preglede magnetne rezonance, najkasniji pregled je zakazan za oktobar 2024. godine; u Kliničkom centru Vojvodine 4314 pacijenata čeka na preglede, a najkasniji zakazan je za novembar 2023. U Kragujevcu postoji jedna magnetna rezonanca stara 15 godina. Da li je ovo prioritet ili stadioni?”, zaključio je poslanik Stranke slobode i pravde (SSP) Dalibor Jekić.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar