Dalibor Jekić : Kragujevčane će rekonstrukcija Tržnice koštati preko pola milijarde

Saopštenje za javnost Dalibora Jekića, narodnog poslanika i predsednika Gradskog odbora SSP-a u Kragujevcu prenosimo u celosti :

Novim zaduženjem od 232 miliona dinara ukupna vrednost rekonstrukcije Tržnice će iznositi 525 miliona dinara. Vrednost rekonstrukcije je u odnosu na prvobitni iznos skoro duplirana, a Kragujevčani već skoro 1200 dana nemaju Tržnicu. Prodaja se obavlja u izuzetnim neuslovima, improvizovanim tezgama i ručnim frižiderima u ulicama pored Tržnice. 

Objekat gradske Tržnice je prvobitno trebalo da bude završen još u decembru 2020.godine, nakon toga su se rokovi stalno pomerali. Sve to je izazvalo veliko nezadovoljstvo kod Kragujevčana, a za Srpsku naprednu stranku noćna mora jer ne znaju kako da izađu iz problema u koji su upali. Zbog svega toga rejting SNS-a je u strmoglavom padu, te činjenice je postao svestan i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je svoje saradnike u Kragujevcu nazvao nesposobnim ljudima. To da nisu dorasli funkcija koje obavljaju je svim Kragujevčanima odavno jasno, predsednik kasni sa donošenjem zaključka.

Ova rekonstrukcija pored toga što obara sve rekorde što se tiče broja dana izvođenja radova, obara i rekord u ceni po kojoj se radi. Novo zaduženje ima dva cilja, prvi cilj je pokušaj spasavanja rejtinga SNS-a u Kragujevcu, a drugi je ugradnja u cenu firme koja će dobiti posao na tenderu u vrednosti od 232 miliona dinara.

Nas iz Stranke slobode i pravde interesuje da li će neko da snosi odgovornost zbog toga što Kragujevčani nemaju tržnicu skoro 1200 dana. Grad Kragujevac nije preduzeo radnje za naplatu penala od firme Eurodomus zbog probijanja rokova završetka radova, a da li će čisto sumnjam jer je to firma koja je bliska vlasti. Ako vlast Srpske napredne stranke ne preduzima ništa da zaštiti interes grada, verujem da će to građani Kragujevca učiniti sledeće godine na lokalnim izborima i poslati ih u političku prošlost.

 

Dalibor Jekić, narodni poslanik i predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde, Kragujevac

Post Author: Milan

Ostavi komentar